Vágólapra másolva!
Noha Alonsót és Buttont is több évre szerződtették, a csapat vezetői szerint Magnussen egy év kihagyás után visszatérhet a mezőnybe. Akár egy másik Honda-motoros istállónál is helyet kaphat.

Kevin Magnussen versenyzői ülés nélkül maradt a 2015-ös idényre, miután a McLaren csütörtökön bejelentette, hogy Jenson Button lesz az istállóhoz visszatérő Fernando Alonso csapattársa. A fiatal dán azonban továbbra is a McLarennél marad, teszt- és tartalékpilótaként fogja segíteni a csapat munkáját.

Ron Dennis csütörtökön elárulta, hogy Buttonnal kétéves, Alonsóval pedig „többéves" szerződést kötöttek, ezért a McLarennél vélhetően 2016-ban sem lesz hely Magnussen számára. A McLaren vezérkara ennek ellenére úgy véli, nem tették tönkre a 22 éves pilóta F1-es karrierjét, csak „szüneteltetik" azt.

„A másik két versenyzőnkhöz hasonlóan ő is nagyszerű pilóta" – nyilatkozta Dennis. „Nagyon fájdalmas volt, amikor el kellett neki magyaráznom, hogy miért Jenson mellett döntöttünk. De ahogy neki is elmondtam, őszintén hiszek benne, hogy hasonlóan alakulhat a karrierje, mint Fernandóé és Mika Häkkinené."

Magnussen egy évig tesztpilóta lesz a McLarennél Forrás: AFP

„Ha valaki egy évig tesztpilóta lesz, nem veszíti el az F1-es visszatérés lehetőségét. Fernando is teszteléssel töltött egy évet, mielőtt a Minardi után a Renault-nál versenyzett volna" – magyarázta Dennis. „Mika két évig versenyzett a Lotusnál, majd egy évig tesztpilóta volt nálunk. Később pedig mindketten világbajnokok lettek."

A sportigazgató Eric Boullier azt sem zárja ki, hogy a dán egy másik Honda-motoros csapattal térjen vissza, bár egyelőre egyik istálló sem állapodott meg a japán motorgyártóval. „Ez is egy lehetőség, de még nem beszéltünk róla. Kevin a csapat teljes körű támogatását élvezi, és több esélye van rá, hogy 2016-ban bekerüljön az F1-be, mint bárki másnak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!