Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke biztos benne, hogy a spanyol tanult a hét évvel ezelőtti kudarcból. Alonso úgy érzi, a csapat és ő is megváltozott 2007 óta.

A 2007-es idény végén sokan elképzelhetetlennek tartották volna, hogy Fernando Alonso valaha is visszatérjen a McLarenhez, egyetlen idény után ugyanis rendkívül keserű szájízzel távozott az istállótól. A spanyolt zavarta, hogy újonc csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben nem tudott kiemelt bánásmódot kiharcolni, a szezon végére pedig úgy érezte, az egész csapat ellene dolgozik. Ráadásul a McLaren számára 100 millió dolláros büntetéssel végződő kémbotrányban is aktív szerepet játszott, az FIA-nak bizonyítékokkal teli e-maileket továbbított.

A 2015-ös idényre azonban Alonso mégis visszatér Wokingba, ahol szeretné feledtetni a 2007-es idényt, és elhódítaná a világbajnoki címet, amiről hét évvel ezelőtt 1 ponttal maradt le. Bár sokan kételkednek benne, hogy sikerülhet tartósan jó viszonyt kialakítania a McLaren főnökével, Ron Dennisszel, mindkét fél hisz a sikeres együttműködésben. Dennis a McLaren csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette, a 2007-es konfliktusért nemcsak Alonso, hanem Hamilton is hibáztatható.

Alonso és Hamilton kapcsolata sokat javult 2007 óta Forrás: AFP

„Ha visszaemlékezünk arra az időszakra, (Hamilton) egy fiatal srác volt, akire sokan érthető módon úgy tekintettek, mint egy kiválasztottra" – mondta. „Ugyanakkor még éretlen is volt, és ha őszinték akarunk lenni, ki is ütött először? Lewis is szerepet vállalt abban, hogy elkezdődött ez a folyamat, amely végül elmérgesedett."

Alonso hozzátette, a 2007-es idény az egyetlen időszak, amelyet megbánt a karrierje során, ezért igyekszik jóvátenni a hibáit. „Ha az ember őszinte tud lenni saját magával, és tanul abból, amit korábban rosszul csinált, szerintem nyugodtan tekinthet a jövő felé" – mondta.

„Ez a csapat már nem a 2007-es McLaren-Mercedes – ez a McLaren-Honda, ami szerintem teljesen más" – jelentette ki. „Jenson (Button) pedig nem Lewis, és én sem vagyok ugyanaz, mint aki 2007-ben voltam. Azért vagyok itt, mert szerintem semmi probléma nincs azzal, hogy elvállaltam ezt a kihívást."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!