Vágólapra másolva!
Legfontosabb eredményének nevezte az idei világbajnokság megnyerését Lewis Hamilton, mivel keményen meg kellett dolgoznia érte, és a műszaki hibák is megnehezítették számára a szezont. Jövőre még erősebben térne vissza.

Miután péntek este átvehette a világbajnoki trófeát, vasárnap már az év brit versenyzője, és az év nemzetközi versenyzője díjjal is megjutalmazták Lewis Hamiltont a rangos Autosport Awardson. Jövőre már gyerekkori példaképe, Ayrton Senna sikereit szeretné beállítani.

„Mindig is szerettem volna Ayrton nyomdokaiba lépni, így most, hogy megvan a második, nagyon keményen fogok dolgozni a harmadikért is" – mondta Hamilton, aki a nagydíjgyőzelmek számában már jövőre lekörözné a példaképét, ha ugyanannyi futamot nyerne, mint az idén.

„Nem sokat jutnak el a bajnoki címig, de ha nekem esélyem nyílik rá, mindent megteszek érte. Eddig a második a legkülönlegesebb számomra. Az első is jó volt, de eljutottam arra a pontra, hogy egy bajnoki győzelem jó, több viszont még jobb! Sokkal felemelőbb érzés megszerezni a másodikat az elsőnél, különösen azután, amin keresztülmentem. Jobban is élveztem."

Hamilton jövőre már a harmadik vb-címére fog hajtani Forrás: Daimler

Bár a Mercedes idén a sportág történetének egyik, ha nem a legjobb versenyautóját építette, Hamilton számára nem vezetett egyenes út a bajnoki győzelem felé, hiszen a műszaki hibák és Nico Rosberg kiegyensúlyozott teljesítménye miatt még az utolsó hétvégén sem lehetett nyugodt a már magabiztos előnnyel vezető brit versenyzőt.

„Az autó kigyulladt, többször megpördültem, minden megtörtént az idén" – nyilatkozta. „Egyáltalán nem volt könnyű év, de leginkább azért vagyok boldog, mert mindent úgy csináltam, ahogy kellett.

A Mercedes teljesítménye az idén annyira meggyőző volt, hogy sokan úgy vélik, a csapat jövőre is uralhatja a pályát, de Hamilton egyértelművé tette, hogy ők ezt nem veszik készpénznek.

„Jövőre is az a tervünk, hogy a legjobbak legyünk. Keményen dolgozunk, és hiszek benne, hogy ennek meglesz az eredménye. Szó sincs arról, hogy a világbajnoki babérjainkon ülve várjuk a következő évet" - állította. "Most minden lenullázódik, és mi jövőre még erősebbé akarunk válni. Szerényen az elejéről fogjuk kezdeni az egészet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!