Vágólapra másolva!
Nem történt változás a Szuzukában súlyos balesetet szenvedett versenyző állapotában, közölte édesapja, aki további tájékoztatást ígért, ha lesz mit bejelenteni. 

Továbbra is Franciaországban kezelik Jules Bianchit, aki októberben szenvedett életveszélyes diffúz axonális károsodást, miután nagy sebességgel egy másik autót mentő munkagépnek ütközött a szuzukai Japán Nagydíjon. A közben csődbe ment Marussia versenyzőjét hetekig a pályától nem messze ápolták, de novemberben hazájába szállították, azóta viszont nincs lényegi változás az állapotában.

„Jules állapota továbbra is stabil" – nyilatkozta édesapja, Philippe a Var Matin című napilapnak. Fia gyógyulásával kapcsolatban azt mondta, hogy „időbe telik és türelmet igényel, de amint igazi előrelépés történik, be fogunk számolni róla. Jules erős, mi is megpróbálunk azok maradni. A tőlünk telhető legjobb módon kezeljük a helyzetet. Folyamatosan ott vagyunk az ágya mellett, nem adjuk fel, és igyekszünk minden energiánkat átadni neki."

Az FIA vizsgálóbizottsága nemrég a fiatal pilótát tette felelőssé a baleset miatt, de a testület számos ajánlást is megfogalmazott a szerencsétlenség tanulságai alapján, amelyek már jövőre elkezdenek megjelenni a versenypályákon annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló jellegű ütközések.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!