Vágólapra másolva!
Ennek ellenére azt mondja, nem fognak beleavatkozni a két versenyző küzdelmébe. Irvine is figyelmeztette Hamiltont, hogy akár az első kanyarban véget érhet a versenye.

Noha a Mercedes főnöke, Toto Wolff biztos benne, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg bajnoki rivalizálása nem fog az ütközésig fajulni, a csapat egyik igazgatója, Niki Lauda szerint könnyen sor kerülhet egy csattanásra a riválisok között.

Rosberg és Hamilton eddig egyszer, a Belga Nagydíjon akadt össze, akkor a brit járt rosszabbul az ütközéssel. Lauda szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy a két versenyző most is összeütközik, hiszen a világbajnoki küzdelem hevében erre mindig megnő az esély. „Nagy esély van rá, hogy ütközni fognak" – nyilatkozta az osztrák. „Ez az utolsó csata a világbajnokságban – lehet, hogy bevállalnak néhány kockázatos előzést."

Lauda szerint az ütközés esélye „sokkal nagyobb, mint korábban", ettől függetlenül azt állítja, a Mercedes nem fog beleszólni kettejük küzdelmébe. „El kell fogadnunk a kockázatot, és hagynunk kell őket szabadon versenyezni" – mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak a korábbi háromszoros világbajnok, aki azért bízik benne, hogy tiszta marad a küzdelem. „Minden versenyző tudja, hogy egy agresszív manőverrel a saját versenyét is tönkreteheti."

Lauda bízik benne, hogy tiszta marad a küzdelem Forrás: AFP

Akár az első kanyarban vége lehet

A bajnoki címre Hamiltonnak van jóval nagyobb esélye, hiszen 17 ponttal vezeti a bajnokságot, és már egy második hellyel bebiztosítaná a címet. Eddie Irvine szerint azonban egyáltalán nem lehet nyugodt, hiszen számtalanszor láttunk példát arra, hogy az idényzárón „bármi megtörténhet."

„Előfordulhat, hogy Hamilton az első kanyarban kiesik, és akkor Nicónak csak be kell sétálnia a célba" – mondta a korábbi F1-es versenyző, aki 1999-ben Mika Häkkinen ellen bukta el a címet az utolsó futamon. „Annyi biztos, hogy Lewis meg fog izzadni a versenyen."

Irvine szerint Hamiltonnak arra kell a legjobban figyelnie, hogy minden kockázatos helyzetet elkerüljön. „Szerintem ezt ő is tudja. A bajnoki cím jár majd a fejében, ezért kicsit korábban fogja elvenni a gázról a lábát. Ettől függetlenül úgy kell tekintenie a futamra, mintha egy átlagos verseny lenne" – magyarázta az északír, akinek mindegy, hogy melyik pilóta nyeri a bajnokságot.

„Mindkét pilótának szurkolok" – mondta. „Minkettőjüknek több olyan versenye volt idén, amikor fantasztikus teljesítményt nyújtottak."

Irvine szerint Rosberg az időmérőkön nőtt egyértelműen Hamilton fölé, a brit viszont a versenyeken volt gyorsabb. „Bármelyikük lesz a világbajnok, megérdemli a címet" – vélekedett. „Csak abban reménykedem, hogy nem a dupla pontok döntenek a bajnokságról."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!