Vágólapra másolva!
A garázsukat szabadon hagyták, de még nem biztos, hogy odaérnek. Az idényzárón újra teljes lehet a mezőny.

Több forrás is úgy értesült, hogy a csődeljárás alá vont Marussia megpróbál részt venni az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíjon. A konstruktőri 9. helyezett csapat az előző két futamon az anyagi nehézségeire való tekintettel felmentést kapott az indulási kötelezettség alól, de ha nem akarja elveszíteni a licenszét, amely jelenleg a legfőbb értékének számít, akkor Abu-Dzabiban ott kell lennie.

A Marussia garázsait a Williams és a Caterham között szabadon hagyták, és a helyszínen látták a Ferrarinak azokat a szakembereit is, akik a kis csapatnál dolgoznak a Maranellóból vásárolt hajtásláncon. A Scuderia részéről Adam Cooper szakírónak megerősítették, hogy a Marussia motorjait elvitték Abu-Dzabiba, sőt a sport egy „vezető személyisége" azt is elárulta neki, hogy az istálló felszerelése útban van a közel-keleti pályára.

Szerda délutánig azonban nem ért oda, és hacsak nem tesznek velük kivételt, a versenyen legfeljebb akkor indulhatnak el, ha a kötelező csütörtöki gépátvételen átmennek az autóik. Az pedig továbbra sem világos, hogy milyen pilóták képviselhetnék a Marussiát a pályán, Jules Bianchi helyén ugyanis a balesete óta senkit nem indítottak, Max Chiltont pedig meglepő módon a Caterham egyik ülésével hozták hírbe az elmúlt napokban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!