Vágólapra másolva!
A Red Bull pedig újabb tesztlehetőséget ad a Formula Renault 3.5-öt megnyerő protezsáltjának, Carlos Sainz Jr-nak, aki Abu-Dzabiban vezetheti majd a csapat autóját.

A jövő F1-es versenyzői ülésre vágyó Carlos Sainz Jr. a tavalyi, silverstone-i teszt után ismét lehetőséget kap a Red Bulltól, hogy Daniel Ricciardo váltótársaként bizonyíthassa tehetségét. A Formula Renault 3.5 idei győztese egy hét múlva, november 25-én tölthet majd egy napot az idei RB10 volánja mögött a bajnoki cím jutalmaként.

A teszt sorsdöntő lehet Sainz számára, aki még mindig a Toro Rosso egyik jövő évi ülésének egyik, de korántsem egyetlen esélyese. Az elmúlt hetek során úgy tűnt, hogy Jean-Eric Vergne megtarthatja helyét az utánpótláscsapatnál, de a GP3 bajnoka, Alex Lynn is komoly jelölt lehet 2015-re.

„Természetesen leülünk majd a Red Bull-lal, hogy eldöntsük, ki legyen jövőre a második versenyzőnk" – idézte blogján Adam Cooper szakújságíró a Toro Rosso csapatfőnökét, Franz Tostot. "A gond az, hogy ha Lynn érkezne hozzánk, nem lenne könnyű két fiatal pilótával boldogulni, de majd meglátjuk, ez végül is inkább a Red Bull döntése. A legfőbb jelöltek között van Jean-Eric, Sainz, (Sainz idei csapattársa, Pierre) Gasly és Lynn. Ez nem azt jelenti, hogy Lynn lenne az utolsó, ők jelenleg mindannyian a Red Bull fiatal tehetségei."

A Mercedesszel együtt tesztpilótájától is megválik a McLaren

Sainz neve az elmúlt napok során a McLarennel kapcsolatban is felmerült, de mind a csapat, mind a versenyző menedzsmentje tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lennének. A wokingi csapat azt viszont bejelentette, hogy nyolc év együttműködés után elbúcsúznak egyik tesztpilótájuktól, a Mercedes támogatását élvező Gary Paffett-től. A döntés annak a következménye, hogy a McLaren jövőre huszonkét év után először kizárólag Honda motorokat fog használni. A szakítás ellenére Paffett boldogan tekint vissza a közös munkára.

Tom Stallard, Gary Paffett és Jenson Button 2012-ben Forrás: McLaren

„Imádtam a McLarennek dolgozni, és remélem, hogy a visszajelzéseim az évek során hasznosak voltak számukra" – mondta a brit. „A mérnökök, akikkel együtt dolgoztam, nagyon kedvesen azt mondták, hogy így volt. Sok barátom van a McLarennél, mindannyiuknak a legjobb szerencsét kívánom. Drukkolok, hogy a McLaren jövőre nyerjen legalább egy-két versenyt!.

Paffett folytatja aktív pályafutását a DTM-ben, ahol a 2005-ös bajnok annak ellenére is a jelenlegi mezőny legsikeresebb versenyzője, hogy az elmúlt két szezon során csak egy futamot tudott megnyerni. Korábban rendszeresen tesztelt a McLarennél és a szimulátorban is számos órát eltöltött. Nagydíjon eddig nem tudott bemutatkozni, holott az egyik ülés várományosa lett volna abban az esetben, ha a wokingi vállalat ügyfélcsapataként a Prodrive el tudott volna indulni a világbajnokságban, ami végül nem valósult meg.

A McLaren jelenleg Oliver Turvey-t és Stoffel Vandoorne-t foglalkoztatja teszt- és tartalékpilótaként. A csapat 2015-ös versenyzői felállásával kapcsolatban még mindig nem érkezett megerősítés, de az igazi kérdés az, hogy ki lehet majd a Ferraritól érkező Fernando Alonso csapattársa a következő szezon során.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!