Vágólapra másolva!
Bár még vasárnap is tagadta, hogy az idényzáró előtt kiderül valami a jövőjéről, a legfrissebb hírek szerint új munkaadója már csak azt mérlegeli, hogy Button vagy Magnussen legyen a csapattársa.

Továbbra sem tisztázott, hogy Fernando Alonso jövőre hol folytatja a pályafutását. Bár a legvalószínűbb célpontja a McLaren, az utóbbi napokban hírbe hozták a Williamsszel és a Lotusszal is, ám mindkét csapat cáfolta, hogy hozzájuk igazol. Maga Alonso a vasárnapi Brazil Nagydíj után tovább titkolózott a terveiről. „Még ez a világbajnokság zajlik, ez a legfontosabb" – jelentette ki mosolyogva. „A 2015-ös ausztráliai idénynyitóig sok hónap van hátra. Addigra biztosan kiderül valami."

Alonso feltehetően azért húzza az időt, mert egyszerre alkudozik a Ferrarival a lelépési díjáról, és a McLarennel illetve a Hondával a fizetéséről, amely egyes források szerint a legmagasabb lehet a sport történetében. A wokingi istálló versenyigazgatója, Eric Boullier azonban Interlagosban egyértelművé tette, hogy szeretné, ha mihamarabb nyélbe ütnék a megállapodást. „Az egész csapat érdekében, nemcsak a közvetlenül az autókon dolgozó szerelőkében, hanem azokéban is, akik a főhadiszálláson már 2015-re koncentrálnak" – mondta. „Ha csak Abu-Dzabi után kerül sor bejelentésre, még egy-két-három hétig semmi sem történik, és az emberek figyelme elkalandozhat."

Alonso öt év után otthagyja a Ferrarit Forrás: Ferrari

Ám az Autosport úgy értesült, a csapattól 2007-ben viharos körülmények között távozó Alonso hétfőre megállapodott a McLarennel, ezért egy-két héten belül, de már mindenképpen az idényzáró előtt bejelentik a szerződtetését. A brit szaklap szerint már csak azt mérlegelik, hogy ki legyen a spanyol ász csapattársa: a kiegyensúlyozottabb teljesítményének hála több pontot szerző Jenson Button, vagy az újoncként ígéretes tempót diktáló Kevin Magnussen, akire a jövőben jobban lehet építeni.

A rutinos Button a vasárnapi Brazil Nagydíjon az előkelő 4. helyen ért célba, s bár korábban azt mondta, már nem érezné tragédiának, ha be kellene fejeznie a pályafutását, most elismerte, hogy még nem szeretné abbahagyni a versenyzést. „Az ember csak annyit tehet, hogy igyekszik minél gyorsabban vezetni. A többi nem az ő kezében van" – ismerte el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!