Vágólapra másolva!
Az összes jelenlegi csapat jelezte a szereplési szándékát, de az FIA a két, csődbement alakulattól biztosítékokat kér.

Az FIA által kiadott 2015-ös nevezési listán mind a tizenegy jelenlegi csapat szerepel, beleértve a Marussiát és a Caterhamet is, amelyek ellen az elmúlt hetek során csődeljárás indult. Ők az USA és a Brazil Nagydíjra el sem utaztak, de az abu-dzabi idényzárón várhatóan részt vesznek majd, hogy ne veszítsék el az értékes licenszüket.

A Marussia Jules Bianchi monacói 2. helyének köszönhetően még a Saubert is megelőzi, jelenleg 9. a konstruktőri összetettben. Ez a potenciális vevők szemében is vonzóvá teszi az istállót, mert tetemes pénzdíjra számíthat – feltéve, hogy megtartja a helyezését. A Sauber ugyanis a fennmaradó két versenyen megelőzheti, ráadásul az sem kizárt, hogy a svájci alakulat jogi úton megtámadja az eredményt, mondván, a Marussia a futamok kihagyásával szerződést szegett.

Papíron még teljes a mezőny Forrás: Red Bull

„A szabályok mindannyiunkat arra köteleznek, hogy elinduljunk az összes futamon, ami az ő esetükben nem történt meg" – mutatott rá a Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn. „Nem tudom, ennek milyen következményei lesznek, ezt az FIA dolga eldönteni. Vannak azonban anyagi vonzatok is. Ez teljesen más téma, bár az arra vonatkozó szabályok lehetővé teszik bizonyos számú verseny kihagyását."

Az FIA a tulajdonosváltás miatt a listán Manorként szereplő Marussia és a Caterham anyagi, infrastrukturális és személyzeti téren garanciákat kér, mielőtt elfogadja a nevezésüket a Forma-1 2015-ös idényére.

A 2015-ös nevezési lista

CsapatKasztni / motor
Infiniti Red Bull RacingRed Bull Racing / Renault
Mercedes AMG PetronasMercedes
Scuderia FerrariFerrari
Lotus F1 TeamLotus / Mercedes
McLaren HondaMcLaren / Honda
Sahara Force India F1 TeamForce India / Mercedes
Sauber F1 TeamSauber / Ferrari
Scuderia Toro RossoSTR / Renault
Williams Martini RacingWilliams / Mercedes
Manor F1 TeamMNR / Ferrari
CF1 Caterham F1 TeamCaterham / Renault

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!