Vágólapra másolva!
Ez a véleménye két korábbi F1-es versenyzőnek, Jacques Villeneuve-nek és David Coulthardnak. A skót szerint Rosberg hírneve is veszélybe kerülhet, ha nem változtat a hozzáállásán.

Lewis Hamilton már 24 ponttal előzi meg Nico Rosberget a világbajnokságban, miután az USA Nagydíjon zsinórban ötödik futamgyőzelmét aratta. Két versennyel az idény vége előtt így egyértelműen ő a bajnoki cím elsőszámú esélyese, és több korábbi F1-es pilóta szerint teljesen megérdemelten lenne másodszor is világbajnok.

„A döntő pillanatokban Hamilton egyszerűen agresszívabb" – nyilatkozta az 1997-es bajnok, Jacques Villeneuve a Sport Bildnek. „Világbajnokságot pedig csak így lehet nyerni."

Néhány napja Hamilton is elismerte, hogy a Rosberggel történt spái ütközésük után úgy érezte, „háborút kell indítania" csapattársa ellen. Azóta az összes futamot megnyerte, miközben a német többször is a saját hibája miatt veszítette el az első helyet. David Coulthard egyetért Villeneuve-vel abban, hogy Rosbergnek sokkal keményebben kellene versenyeznie.

Rosberg Austinban is kikapott Hamiltontól Forrás: AFP

„Szinte kínos számomra, ha Nicót kell kritizálnom, mert ő 95 százalékban megtestesíti a tökéletes versenyzőt" – mondta a skót. „Sokkal nagyobb technikai tudása van, mint nekem valaha volt, és a tempójával sincs gond."

„Egy dolgot azonban még nem bizonyított be: hogy a csaták során megvan benne a szükséges keménység. A szezon utolsó versenyein ezen sürgősen változtatnia kell – nemcsak az idei bajnokság, hanem a hírneve miatt is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!