Vágólapra másolva!
Már Marcus Ericssonnal is megállapodtak, vagyis a szezon végén mindkét jelenlegi versenyzőjüket lecserélik. Nasr eddig a Williams tesztpilótája volt, a Banco do Brasil támogatja.

Biztossá vált, hogy a Sauber az év végén mindkét jelenlegi versenyzőjét, Adrian Sutilt és Esteban Gutiérrezt lecseréli, amikor csütörtökön bejelentették, hogy jövőre Felipe Nasr lesz a már múlt héten leigazolt Caterham-menekült, Marcus Ericsson csapattársa.

A 22 éves brazil eddig a Williams tesztpilótája volt, az idén már négy nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén is részt vett – legutóbb Austinban. A GP2 összetettjében négy győzelemmel a 2. helyen áll, de a címre egy fordulóval az idény vége előtt már nincs esélye. 2009-ben a Formula BMW Europe, 2011-ben pedig a brit F3 bajnoka volt, és Daniel Juncadella mögött 2. lett a rangos makaói F3-as viadalon. Nasrt a Banco do Brasil szponzorálja.

„Már egy ideje nyomon követjük Felipe pályafutását, és a junior kategóriákban teljesített nagyon sikeres évek után abszolút megérdemel egy helyet a Forma-1-ben" – állította a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn. „Örülünk, hogy jövőre nálunk fog versenyezni. Ennek köszönhetően egy újabb fiatal és tehetséges brazil lesz a sportban."

Nasr eddig a Williams tesztpilótája volt Forrás: Williams

Nasr elismerte, hogy számára „egy álom válik valóra" a szerződtetésével. „Olyan neves versenyzők is a Saubernek köszönhetik a bemutatkozásukat, mint Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Robert Kubica és Sebastian Vettel" – mutatott rá. „Büszke vagyok rá, hogy ennek a családnak a tagja lehetek. Csodálatos évet töltöttem el a Williams Martininél, ahol rengeteget tanultam, és felkészültem rá, hogy F1-es versenyző legyek."

Hayton Rocha, a Banco do Brasil marketing és kommunikációs igazgatója azt mondta, a cég azért támogatja Nasrt, hogy újabb hazai pilótát juttasson az országban nagy népszerűségnek örvendő sportba. „A Banco do Brasil hisz Felipe Nasr potenciáljában, akit Ayrton Senna óta az egyik legígéretesebb brazil tehetségnek tartanak a szakértők" – tette hozzá.

Nasr szerződtetése azt is jelenti, hogy a szintén sauberes pilótaülésről álmodó Giedo van der Garde állás nélkül maradt.

2015-ös mezőny eddig
Dőlttel szedve a csak valószínű, kérdőjellel a lehetséges jelöltek

Mercedes
Lewis Hamilton
Nico Rosberg

Red Bull
Daniel Ricciardo
Danyiil Kvjat

Williams
Felipe Massa
Valtteri Bottas

Ferrari
Sebastian Vettel
Kimi Räikkönen

McLaren
Fernando Alonso
Kevin Magnussen (?)
Jenson Button (?)

Force India
Nico Hülkenberg
Sergio Pérez

Toro Rosso
Max Verstappen
Jean-Eric Vergne

Lotus
Romain Grosjean
Pastor Maldonado

Sauber
Marcus Ericsson
Felipe Nasr

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!