Vágólapra másolva!
Toto Wolff és Christian Horner szerint az anyagi gondokkal küszködő istállók semmit nem érnének el, ha kihagynának egy futamot. A Red Bull csapatfőnökének nem tetszik, hogy a nyilvánosság előtt tárgyalják meg a pénzügyeket.

Miután a Caterham és a Marussia az ellenük indított csődeljárás miatt nem vehetett részt az USA Nagydíjon, az austini paddockban többen azt híresztelték, hogy a szintén anyagi gondokkal küszködő Sauber, a Lotus és a Force India bojkottálhatja a versenyt. A három istálló végül rajthoz állt Austinban, de továbbra sem titkolják, hogy elégedetlenek a Forma-1 pénzügyi rendszerével.

A nehéz helyzetben lévő istállók főnökei elvileg a héten találkoznak a kereskedelmi jogok tulajdonosával, Bernie Ecclestone-nal, aki a Brazil Nagydíjig megoldást szeretne találni a kialakult helyzetre. A Mercedest irányító Toto Wolff mindenesetre figyelmeztette a három csapatot, hogy a bojkottal sem jutnának előbbre.

„Nem szeretem a sztrájkokat – korábban az Air France és a Lufthansa sztrájkja miatt is a reptéren ragadtam" – nyilatkozta az osztrák. „Szerintem a sztrájkok ideje már lejárt, sztrájkkal fenyegetőzni pedig főleg nem kellene."

Horner szerint a Force Indiának a McLaren utolérésével kellene foglalkoznia Forrás: AFP

Wolff szerint a bojkott „a Forma-1-nek sem tenne jót, és a kisebb csapatokon sem segítene." „Le kell ülnünk egy asztalhoz, hogy tisztázzuk az álláspontjainkat. Fel kell vetnünk a megoldási javaslatainkat, majd ezeket meg kell vitatnunk a kereskedelmi jogok tulajdonosával" – jelentette ki.

Versenyezni jöttek

Horner szerint sem lenne különösebb eredménye, ha a három csapat kihagyna egy futamot. „Azért vannak itt, hogy versenyezzenek" – mondta. „A Force India például éppen a McLarent próbálja legyőzni a bajnokságban. Ha most itt ülnek a garázsban, akkor már nem is mennek sehová. Ez nem így működik."

A Red Bull csapatfőnöke azzal sem ért egyet, hogy az istállók a nyilvánosság előtt próbálják megoldani a pénzügyi gondjaikat, és a sajtóban ismét a Forma-1-ben jelenlévő problémák kerültek előtérbe. „Arra kellene koncentrálnunk, amit Amerikában láttunk: jó verseny volt, kerék-kerék elleni csaták is voltak" – mondta. „A politikával és a jogi ügyekkel zárt ajtók mögött kellene foglalkoznunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!