Vágólapra másolva!
A híres Senna S-ben idén biztosan nem hajt munkagép a pályára, miután a brazil szervezők a szuzukai eset miatt megpróbálják biztonságosabbá tenni az autók elszállítását.

Az interlagosi pálya egyik legnehezebb kanyarkombinációjában, a Senna S-ben idén nem várja majd munkagép a kicsúszott versenyzőket. A Brazil Nagydíj szervezői ugyanis Jules Bianchi szuzukai balesetét látva úgy döntöttek, tanulnak az esetből, és biztonsági okokból változtatnak a pálya szélén álló traktorok elhelyezésén.

Az elmúlt években a rajt utáni kanyaroknál is állt egy munkagép, amely szükség esetén elszállította a versenyt feladni kényszerült pilóták autóját. A szuzukai eset után azonban a brazilok úgy döntöttek, hogy az új bukótér mellé egy sportbírói posztot is kialakítanak az érintett pályaszakasznál, így pedig nem lesz szükség a traktorra.

„Bianchi balesete gondolkodásra ösztönzött minket" – mondta a pálya főmérnöke, Luis Ernesto Morales. „Az elvégzett változtatások minden kétséget kizáróan javítanak a biztonsági feltételeken."

Jules Bianchi az egy hónappal ezelőtti Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, amikor az autója egy munkagép alá csúszott. A francia pilóta életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, továbbra is kritikus, de stabil állapotban ápolják a jokkaicsi kórház intenzív osztályán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!