Vágólapra másolva!
Továbbra is kritikus, de stabil a francia versenyző állapota, közölte családja csütörtökön. Lényegi változás nem tapasztalható a sérüléseivel kapcsolatban, gyógykezelése továbbra is Japánban folytatódik. A család hálás a közvélemény támogatásáért, és további tájékoztatást ígértek.

Nincs lényegi változás a Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi állapotában, amely továbbra is kritikus, de stabil, közölte a francia versenyző családja. Bianchi diffúz axonális agykárosodást szenvedett, amikor versenyautójával egy másik autót mentő munkagépnek ütközött Szuzukában, szűk egy hónappal ezelőtt.

„Noha nem tudunk új információkról beszámolni, érezzük, hogy világszerte rengeteg ember támogatja Jules-t, és szorít neki a küzdelme során" – áll a közleményben. „Tartozunk a rajongóknak annyival, hogy fogadjuk a továbbra is özönlő jókívánságokat, és adunk némi tájékoztatást róla, még ha az csak szűkszavú is lehet."

Bianchit egyelőre Japánban kezelik tovább Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Korábban felmerültek olyan meg nem erősített hírek, hogy Bianchit hamarosan azon a lausanne-i klinikán kezelhetik, ahol Michael Schumacher is feküdt, mielőtt a franciaországi életmentő beavatkozások után hazaszállították. Bianchi családja azonban egyelőre nem erősítette meg ezt az értesülést.

„Bár volt néhány tudósítás a Jules kezelésével kapcsolatos tervekre vonatkozóan, egyelőre Jokkaicsiben folytatja a harcot. Lépésről lépésre haladunk" – írta a család, melynek tagjait továbbra is segíti Gérard Saillant, az FIA Institute elnöke, valamint a római La Sapienza Egyetem orvosai.

„További információval fogunk szolgálni, amikor eljön az ideje. Addig is köszönjük mindenkinek, hogy Jules-re gondol, és imádkozik érte."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!