Vágólapra másolva!
A távozásra készülő Fernando Alonso megtartására biztatta a Ferrarit egykori versenyzője, Gerhard Berger. A Toro Rosso volt csapatfőnöke szerint Sebastian Vettel érkezésével így az F1 legerősebb felállása lehetne az olaszoké. A világbajnoki címvédő továbbra sem beszélhet a jövőjéről.

Továbbra sem világos, hogy mi lesz Fernando Alonso sorsa a 2014-es szezon végén. A hírek szerint a spanyol versenyző és a Ferrari is azt próbálja elérni, hogy a másik fél bontsa fel a 2016 végéig érvényes szerződésüket, hiszen az olaszok szeretnének könnyen megszabadulni Alonsótól, aki viszont jelentős összegű lelépési díjat akar kifacsarni a Ferrariból, ahogy ezt Kimi Räikkönen is tette 2010-ben.

Gerhard Berger, az olaszok korábbi versenyzője viszont marasztalná a kétszeres világbajnokot: „Ha a Ferrarinál dolgoznék, megtartanám Alonsót" – mondta a Sport Bildnek. „Így aztán ő és (Sebastian) Vettel révén a világ két legjobb versenyzőjét tudhatnám a csapatnál."

Az elmúlt hetek során többen megkérdőjelezték, hogy érdemes-e Alonsót elküldeni Vettel szerződtetése esetén, de a spanyol versenyző helye egyre ingatagabb a Ferrarinál, és Räikkönen is többször közölte már, hogy kitölti érvényes szerződését Maranellóban, és szívesen dolgozna Vettellel is. Ő viszont egyelőre nem tudja bejelenteni, hogy a Ferrarinál folytatja a pályafutását.

„Sajnos semmit sem mondhatok a jövőmről" – mondta szerdán a La Gazzetta dello Sportnak. „Ez nem rajtam múlik, és remélem, hogy hamarosan már beszélhetek róla."

Vettel azt is elmondta, megérti, hogy a Red Bull nem engedi bemutatkozni új csapatánál már a szezonzáró utáni teszten, Abu-Dzabiban. „Megvannak a döntésük okai" – ismerte el. „Hogy csalódott vagyok-e? Maradjunk annyiban, hogy nem is számítottam másra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!