Vágólapra másolva!
Nem tetszik nekik, hogy a négyszeres világbajnok valószínűleg részt sem fog venni a szombati időmérőn. Szerinte is hülyeség a szabály.

Sebastian Vettelről már korábban kiderült, hogy várhatóan a garázsból fogja végignézni a hétvégi USA Nagydíj időmérő edzését. Ennek az az oka, hogy az akkumulátort leszámítva már a legutóbbi, Szocsiban rendezett verseny előtt felhasználta mind az ötöt a hajtáslánc hat részegységéből, ezért a Red Bull előbb-utóbb úgyis kénytelen lesz teljesen új erőforrást szerelni az autójába. Míg azonban az egyes részegységek cseréjéért csak 10 illetve 5 rajthelyes hátrasorolás jár, aki a komplett hajtásláncból újat kap, annak a Sportszabályzat 28.4/c) cikkelye értelmében a bokszból kell rajtolnia.

Vettel már korábban kijelentette, hogy az előírás, amely tétlenségre kárhoztatja a versenyzőket az időmérőn, elhibázott. „Úgy tűnik, Austinban nem kerülhetem el" – utalt a motorcserére. „Ez a szabály tiszta hülyeség. A nézők bekapcsolják a tévét, és azt látják, hogy valaki csak lézeng ott, mert nincs semmi dolga."

Vettel szombat délután valószínűleg a bokszban fog maradni Forrás: Red Bull

Az USA Nagydíj szervezőinek sem tetszik, hogy a mezőny egyik legismertebb tagja szombat délután ki sem megy majd a pályára. „Sajnálattal hallom, hogy részt sem fog venni az időmérőn" – mondta a Circuit of the Americas társalapítója, Bobby Epstein a Guardiannek. „Jobban szeretném, ha vasárnap a rajtrácsról vágna neki a futamnak. Ez a jegyeladásainkat nem fogja befolyásolni, mert a közönség legnagyobb része a teljes élményért látogat ki hozzánk, de a helyzet így sem szerencsés."

Epstein ugyanakkor örömmel nyugtázta, hogy a Red Bull másik versenyzője, az idén már három győzelmet arató Daniel Ricciardo simább hétvége elé néz. „Daniel nagyon szép dolgokat mondott a pályánkról, azt állította, hogy a kedvencei közé tartozik" – emlékeztetett. „Sok rajongót szerzett magának itt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!