Vágólapra másolva!
A csapat valószínűleg nem áll rajthoz Austinban és Interlagosban, de Abu-Dzabiban visszatérhetnek. A csődbiztos addig is új tulajdonost keres az istállónak.

Szinte biztos, hogy a Caterham kihagyja a következő két futamot, miután erre Bernie Ecclestone is engedélyt adott nekik. A Forma-1-es csapatok szerződésében szerepel, hogy minden nagydíjon részt kell venniük, de Ecclestone a Caterham kritikus anyagi helyzetét figyelembe véve felmentést adott az istállónak a következő két versenyhétvége alól.

A csapat irányítását pénteken vette át a csődbiztos, Finbarr O'Connell, miután az eddigi menedzsment a reménytelen helyzet miatt visszalépett. A csődbiztos elmondta, a következő hetekben arra fog koncentrálni, hogy új vevőt találjon az istállónak, és ennek érdekében a versenyzésről is lemondhatnak.

„Egy Finbarr O'Connell és Bernie Ecclestone között lezajlott telefonbeszélgetés során Ecclestone úr beleegyezett, hogy támogatja a csődbiztos azon szándékát, mely szerint a Forma-1-es csapatot eladná egy biztos anyagi helyzettel rendelkező vevőnek, és ezzel biztosítaná az istálló jövőjét" – állt a péntek délután kiadott közleményben.

A Caterhamet valószínűleg nem láthatjuk Austinban Forrás: AFP

„Ecclestone úr beleegyezett, hogy felmentést adjon a Caterham F1-nek, amely így szükség esetén kihagyhatja az USA és Brazil Nagydíjakat – ugyanakkor reméli, hogy az Abu-Dzabi Nagydíj idejére már sikerül új tulajdonost találnunk" – írta a csődbiztost kijelölő Smith & Williamson, amely hozzátette, többen is érdeklődnek a Caterham felvásárlása iránt, és remélhetőleg a következő hetekben sikerül megfelelő vevőt találniuk.

„Úgy gondoljuk, ezzel a megoldással sokkal nagyobb az esélyünk arra, hogy a versenyistálló és a hitelezők szempontjából is kedvezőbb legyen a végkifejlet " – mondta O'Connell a két verseny várható kihagyásáról. „Nincs szükség arra, hogy a (Caterhamet üzemeltető) 1MRT visszatérjen a leafieldi bázisára, amíg nem sikerül eladnunk a Forma-1-es csapatot."

„Ez egy nagyon nehéz helyzet, de nem mi idéztük elő. Sajnáljuk, ha az 1MRT alkalmazottjait személyesen is érinti az ügy. A Caterham Sports Limited csődbiztosaiként arra törekszünk, hogy a lehető legkedvezőbb megoldást érjük el mind a hitelezők, mind a többi érintett fél szempontjából."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!