Vágólapra másolva!
A Lotus tavalyelőtti autójával teheti meg első F1-es kilométereit Esteban Ocon, aki a Toro Rosso által felkarolt Max Verstappent legyőzve megnyerte az idei F3-as Európa-bajnokságot. A francia versenyző október végén a Ferrarinál is tesztelhet, Gerhard Berger szerint az F1-ben a helye. 

Kimi Räikkönen egykori versenyautójával teljesítheti első Forma-1-es tesztjét az F3-as Európa-bajnokság idei győztese, Esteban Ocon. A francia versenyző a Lotus tehetségkutató programjának tagja, így a bajnoki cím jutalmaként két napig azt az autót vezetheti, amellyel Räikkönen megnyerte a 2012-es Abu-Dzabi Nagydíjat. A 18 esztendős fiatal két héttel ezelőtt már járt a csapat enstone-i bázisán, ahol az üléspróbára is sor került, hamarosan pedig a szimulátorban folytatja a munkát.

Ocon az F1-es tesztekre gyakran használt valenciai épített pályán ülhet majd a Lotus volánja mögé október 22-én és 23-án, mielőtt október 29-én a Ferrari látja vendégül a bajnoki cím jutalmaként. A francia versenyző természetesen hálás csapatának a lehetőségért.

„A támogatás és a háttérmunka, amelyet 2011 óta élvezek, lehetővé tette számomra, hogy az erős ellenfelek között megnyerjem az FIA F3-as bajnokságát, és alig várom, hogy megkezdjem a felkészülésem következő szakaszát. Egy F1-es autó vezetése mindig is az álmom volt" – mondta Ocon, aki egyelőre 9 győzelmet és 21 dobogós helyet szerzett az idei F3-as bajnokságban, és egy hétvégével a szezon vége előtt már a bajnoki címet ünnepelheti.

A 18 esztendős versenyző alig idősebb a Forma-1-ben már bemutatkozott Max Verstappennél, akit a Red Bull motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko korábban Ayrton Sennához hasonlított. Senna korábbi csapattársát, az F3-as Európa-bajnokságért felelős Gerhard Bergert a francia fiatal stílusa inkább a brazil legenda egykori riválisára emlékezteti.

„Ocon van annyira jó (mint Verstappen)" – jelentette ki Berger. „Mindketten első osztályú srácok, akik az F1-be valók. Úgy gondolom, a Gravityvel a háttérben Oconnak még jobb lehetőségei vannak, mint Verstappennek, és nagyon remélem, hogy meg is kapja, amit megérdemel" – utalt az F1-es szereplésre az osztrák. „Ő a szememben kicsit Prostra hasonlít. Nagyon finoman és letisztultan vezet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!