Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Manfredi Ravetto nem érti Kamui Kobajasi állítását, miszerint az autójának semmi baja nem volt, amikor a csapata arra kérte, hogy adja fel az Orosz Nagydíjat. Ravetto szerint nincs ok aggodalomra a Caterham jövője miatt, de új főhadiszállást keresnek.

Nem érti a Caterham csapatfőnöke, Kamui Kobajasi miért állította Szocsiban, hogy azért kellett feladnia az Orosz Nagydíjat, mert a csapat kímélni akarta az autó alkatrészeit. Manfredi Ravetto szerint nincs ok aggodalomra a csapat helyzetével kapcsolatban.

„Nagyon meglepetten hallottam, hogy Kamui arról beszélt, a csapat menedzsmentje spórolna a megtett távval. Azt láttuk a telemetrián, hogy probléma adódhat a fékekkel, ezért úgy döntöttünk, elkerüljük a kockázatokat. Ezt hivatalosan Kamui is megerősítette. Hozzátenném, hogy ő is azt kérte tőlünk, cseréljük ki az előző garnitúrát az időmérő előtt, mert némi vibrációt érzett. Hogy tisztázzuk: igen, mi utasítottuk Kamuit, hogy álljon ki, mert számunkra a biztonság az elsődleges szempont" – jelentette ki Ravetto.

Az olasz úgy érzi, csapatát negatív hangulat övezi, amióta az új tulajdonosok átvették az irányítását a Brit Nagydíj előtt, ahol Ravetto szerint Tony Fernandes már nem is tervezett rajthoz állni. A Caterhamet büszkeséggel tölti el, hogy az európai szezon után Ázsiában is helytálltak, és úgy vélik, a teljesítményük már most túlszárnyalja az előző vezetés által elért szintet.

Ravetto szerint a Caterham már biztosabb lábakon áll Forrás: Farkas Péter (Origo)

„Kamui megjegyzése kapcsán annyit tudok mondani – és ismét csak tényekkel válaszolok –, hogy a csapat folyamatosan fejlődik a Brit Nagydíj óta, az utolsó két futamon jól sikerültek az időmérő edzéseink, és még a Q2-höz is közel tudtunk kerülni. Szuzukában már a következő edzésre probléma nélkül megjavítottuk Kamui alaposan összetört autóját, úgyhogy nem értem, miről beszél" – jelentette ki.

A távol-keleti versenyek idején aggasztó hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a csapat leafieldi bázisán a hatóságok több olyan ingóságot – köztük egy tavalyi versenyautót és tartalék alkatrészeket is – lefoglaltak, amelyek a működésükhöz szükségesek, de Ravetto optimistán nyilatkozott a kilátásaikról.

„Tudatában vagyunk annak, hogy rögös út áll előttünk, és nem számítunk könnyű lépésekre, de minden helyzettel megbirkózunk, amikor majd szembesülünk velük. A kételyek eloszlatása érdekében hozzátenném, hogy Leafield továbbra is a csapat bázisa marad, bár nem titok, hogy egy testhezállóbb alternatívát keresünk. Várjuk a szezon utolsó három versenyét, küzdeni fogunk, javulni fogunk, és pozitív meglepetéseket is fogunk okozni" – ígérte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!