Vágólapra másolva!
Bár egyes feltételezések 2015-re a Lotushoz kötik, az Orosz Nagydíj után olyan választ adott egy kérdésre, amely tovább valószínűsíti, hogy a McLarennél akarja folytatni a pályafutását.

Fernando Alonso jövője továbbra is az egyik legfelkapottabb téma a Forma-1-ben: noha hivatalosan még nem jelentették be, már nyílt titkok, hogy jövőre Sebastian Vettel foglalja el a helyét a Ferrarinál. Alonso egyelőre csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy tudja, hol szeretné folytatni a pályafutását.

Az utóbbi napokban olyan feltételezések is terjedtek a paddockban, amelyek szerint arra vár, hogy kiderüljön, Lewis Hamilton meghosszabbítja-e 2015 végén lejáró szerződését a Mercedesszel. Ha nem, akkor Alonso a következő szezonra visszatérhet a jelenleg Lotus néven futó enstone-i istállóhoz, mielőtt 2016-tól Brackley-be igazol - sőt Szocsiban már a Williamsszel is összeboronálták.

Alonso továbbra sem árul el konkrétumokat a jövőjéről Forrás: Ferrari

A Lotus történetének leggyengébb szezonját teljesíti az idén, jövőre azonban kedvezőbb kilátásai vannak, mert Renault-ról Mercedes motorokra vált. Ám az Orosz Nagydíj után az NBC kérdésére, hogy 2015-ben Mercedes erőforrásokkal fog-e versenyezni, Alonso azt felelte: „Nem hiszem." Hozzátette, hogy „a lehetőségeim elég egyértelműek. Ahogy már Szuzukában is mondtam, ha majd kiderülnek, mindenki azt fogja mondani, ez nyilvánvaló volt. Kicsit még várni kell rá."

A spanyol ász hasonlóan nyilatkozott a Sky Sportsnak is. „A jövőm hónapokkal ezelőtt eldőlt. Már csak a részleteket igyekszünk tisztázni, ez nem nagy ügy" – jelentette ki. Mindez azt valószínűsíti, hogy Alonso – amennyiben nem vesz ki szabadságot 2015-e, mert ez is szóba került – a korábbi feltételezéseknek megfelelően a jövőre újjászülető McLaren-Hondánál versenyez majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!