Vágólapra másolva!
A németnek még Japánban, a dánnak az Orosz Nagydíj harmadik szabadedzésén romlott el a sebességváltója, ezért 5 hellyel hátrasorolják őket a rajtrácson.

Két versenyzőt is öthelyes rajtbüntetéssel sújtanak majd az Orosz Nagydíj időmérő edzése után, miután az autójukban idő előtt ki kellett cserélni a sebességváltót. A szabályok szerint egy váltót hat egymást követő nagydíjon kell használni, a soron kívüli cseréért pedig büntetés jár.

Nico Hülkenberg autója még a múlt heti Japán Nagydíjon állt le, mert meghibásodott a váltója, az ezután meglengetett piros zászló miatt azonban hivatalosan célba érőként, a 8. helyen könyvelték el. Ha kiesett volna, akkor a Force India büntetlenül kicserélhette volna a váltót az autójában, így viszont nem kerülheti el a szankciót.

Magnussen szombat délelőtt csak 4 kört tudott megtenni Forrás: AFP

Kevin Magnussen az Orosz Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén járt pórul: a McLarene a gyakorlás első felében megállt a pályán, miután áthajtott a 2-es kanyar kerékvetői mellé épített bukkanókon. A csapat vizsgálata alapján a váltója ment tönkre, ezért az időmérő előtt az ő autójában is ki kell cserélni az alkatrészt.

Az Orosz Nagydíj rajtrácsán egyébként Pastor Maldonadót is hátrébb sorolják majd, de őt nem váltó-, hanem motorcsere miatt: az autójába még Szuzukában kellett beszerelni az idei hatodik erőforrást, de ott nem tudták az előírt 10 hellyel hátrébb sorolni, mivel az időmérőn a 17. helyen végzett. A szabályok szerint a büntetés hátralévő részét a következő nagydíjon kell letöltenie, ezért Szocsiban is 5 helyet adnak majd hozzá az időmérős eredményéhez.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!