Vágólapra másolva!
A szerencsétlenül járt versenyző állapota továbbra is kritikus, de stabil. Már a család több tagja ott van a betegágyánál, az FIA várhatóan még pénteken nyilvánosságra hozza a vizsgálat részleteit.

Édesapja, Philippe szerint a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchi továbbra is kritikus, de stabil állapotban fekszik a Mie Kórházban. „(Gérard) Saillant professzor és egy olasz specialista, akit a Ferrari kért fel, mindenben együttműködik a helyi orvosokkal" – nyilatkozta a Nice-Matin című francia lapnak csütörtökön. „Nem is részesülhetne jobb ellátásban. Az állapotában nem történt jelentős változás. Mindenki tudja, hogy kritikus stádiumban van. Jules azonban éppolyan keményen harcol, mint mindig, a versenyeken is. Nagyon erős."

Bár a jelenetről, amikor a Marussia becsapódik egy másik autó mentését végző munkagép hátuljába, az interneten keringett egy nézői videó, Philippe Bianchi azt mondta, soha nem akarja megnézni. „Nehéz versenybalesetről beszélnem. Számomra inkább olyan volt, mint egy közúti baleset" – jelentette ki. „A későbbi fejleményektől függően biztosan lesz mit mondanom róla."

Bianchi állapota továbbra is kritikus, de stabil Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Olasz lapértesülések szerint közben megérkeztek a 25 éves Bianchi betegágyához a testvérei, Tom és Melanie, valamint a legjobb barátja, Lorenz is. A Marussia főnöke, John Booth ugyancsak Japánban maradt, hogy a család mellett álljon.

Pénteken az alig öt napja történt baleset árnyékában kezdődtek meg az Orosz Nagydíj szabadedzései. A várakozások szerint az FIA már ma az aggódó versenyzők és a nyilvánosság elé fogja tárni az incidens miatt indított vizsgálatának első eredményeit. A szövetség elnöke, Jean Todt is elutazott Szocsiba, Bianchi honfitársa, Jean-Eric Vergne azonban azt mondta, „egyáltalán semmire nem számítok, mert akármire jutnak, az Jules-ön nem segít."

Noha Bernie Ecclestone azok között volt, akik nyíltan követelték a vizsgálatot, ő is azt ígérte, hogy az eredménytől függetlenül senkit nem fognak pellengérre állítani. „Van egy jó szó a történtekre, mégpedig a baleset" – nyilatkozta a PA Sportnak, Bianchi állapotáról hozzátéve: „Szörnyen hangzik, de mindent megtesznek érte, amit lehet."

Az elemzésünk Bianchi balesetének lehetséges következményeiről itt olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!