Vágólapra másolva!
A múlt vasárnap szerencsétlenül járt versenyző iránti tiszteletből csak egy autóval vesznek részt a hétvégi Orosz Nagydíjon.

A Marussia péntek reggel bejelentette, hogy a Jules Bianchi iránti tiszteletből csak egy autót nevez a hétvégén megrendezésre kerülő első Orosz Nagydíjra. A múlt vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett francia autója végig ott fog állni a csapat garázsában, de üresen – jóllehet, csak az utolsó pillanatban döntötték el, hogy mégsem indítják el a tesztpilótájukat, az amerikai Alexander Rossit.

„A csapat írásban tájékoztatta a verseny sportfelügyelőit, hogy visszavonta a második autója nevezését" – áll a Marussia közleményében. „Annak ellenére, hogy a tartalékpilótánk, Alexander Rossi jelen van a 2014-es Orosz Nagydíjon, a nehéz körülményekre való tekintettel úgy érezzük, akkor járunk el helyesen, ha csak egy versenyzőt, a 4-es rajtszámú Max Chiltont indítjuk el."

Csak Chilton autóját indítja a Marussia Szocsiban Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Chilton elismerte, hogy Bianchi balesete után a Marussiánál mindenkinek nehezére esik a versenyzésre koncentrálnia. „Szavakba sem tudom önteni, hogy mennyire lesújtott, ami Jules-lel történt" – mondta. „Az F1-es család támogatása hihetetlen volt, és ebben a nehéz helyzetben mi sem tehetünk mást, mint hogy Jules családja mellett állunk."

Bianchi, aki a Japán Nagydíjon a vizes pályáról kicsúszva egy másik autó mentésében segédkező munkagépnek ütközve agysérülést, diffúz axonális károsodást szenvedett, továbbra is kritikus, de stabil állapotban fekszik a Szuzukához közeli Mie Korházban. A Marussia csapatfőnöke, John Booth is ott maradt, hogy támogatást nyújtson a versenyző családjának, így az istállót Szocsiban a sportigazgató, Graeme Lowdon irányítja.

Az elemzésünk Bianchi balesetének lehetséges következményeiről itt olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!