Vágólapra másolva!
A mexikói szerint a pilóták is szeretnék megtudni, hogyan történhetett ilyen súlyos baleset a Japán Nagydíjon. A versenyzők nagyon nehéz hétvégére számítanak Szocsiban.

Az Orosz Nagydíj csütörtöki napján természetesen Jules Bianchi szuzukai balesete jelentette a legfőbb beszédtémát. A pilóták többsége elismerte, szokatlanul nehéz hétvége vár rájuk, hiszen néhány nappal azután kell autóba ülniük, hogy versenyzőtársuk életveszélyes fejsérüléseket szenvedett a Japán Nagydíjon.

Sergio Pérez szerint a Forma-1-nek mindenképpen tanulnia kell a francia balesetéből, erre pedig akkor lesz lehetőség, ha a legapróbb részletekig kielemzik a Szuzukában történteket. Úgy véli, a versenyzőknek is meg kell tudniuk, mi történt pontosan, hiszen az ő véleményük is fontos az ügyben.

„Gondoskodunk róla, hogy mindenki hallja a hangunkat, mert ami vasárnap történt, az teljeséggel elfogadhatatlan" – mondta Pérez a Sky Sportsnak. „Minden egyes részletet alaposan meg fogunk vizsgálni – én legalábbis így fogok tenni, de biztos vagyok benne, hogy sok versenyző egyetért velem. Teljes képet szeretnénk kapni arról, hogy mi történt. Ennek érdekében pedig össze kell tartanunk."

Pérez szerint valamin mindenképpen változtatni kell, hiszen korábban is többször előfordult, hogy nem a megfelelő időben küldték a pályára a Safety Cart. A mexikói úgy véli, a pilótáknak Oroszországban nehéz lesz a versenyzésre koncentrálniuk. „Pályafutásom során még soha nem éltem át ilyen hétvégét" – nyilatkozta. „Egy új pályán fogunk versenyezni, ráadásul egy remek helyszínen, de ez most nem igazán érdekel."

Pérez szerint mindenképpen tenni kell valamit Forrás: AFP

„Mindenki csak Jules-re gondol. Folyamatosan várjuk a pozitív híreket - az interneten keresünk információkat, és a paddockban is mindenkivel erről beszélünk. Ez nem lesz egy normális hétvége."

Mindig veszélyes marad

A csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóra meghívott versenyzők is arról beszéltek, hogy szokatlan érzésekkel vágnak neki a szocsi hétvégének. „Szavakkal lehetetlen leírni, milyen rossz érzés, ha egy ekkora baleset történik" – nyilatkozta Fernando Alonso, aki jól ismeri a Ferrari versenyzőakadémiájában nevelkedett Bianchit. A spanyol hozzátette, az nem fordult meg a fejében, hogy kihagyja a szocsi futamot. „Készen állunk a versenyzésre, sőt érte fogunk versenyezni. Jelenleg is rá gondolok, és imádkozom érte."

A 2009-es Magyar Nagydíjon szintén súlyos fejsérülést szenvedett Felipe Massa azt mondta, pályafutása legrosszabb versenye volt a múlt vasárnapi. „Még a saját balesetemnél is rosszabb volt, hiszen arra nem is emlékszem. Nagyon nehéz dolgunk van, mert minden nap Jules-ra gondolunk" – mondta.

Sebastian Vettel egyetért azzal, hogy a Forma-1-nek tanulnia kell az esetből, de szerinte a balesetek kockázatát képtelenség a nullára csökkenteni. „El kell fogadnunk, hogy ezekkel az autókkal, ekkora sebességnél mindig történhetnek balesetek” – mondta. „Soha nem lehet eltörölni a kockázatot, de ha minket kérdeznek, mi mindig a versenyzésre szavazunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!