Vágólapra másolva!
A Toro Rossót irányító Franz Tost szerint 99 százalék az esélye, hogy Carlos Sainz Jr. a Forma-1-ben folytatja a pályafutását jövőre, de Helmut Marko csak annyit erősített meg, hogy a Red Bull tehetségkutató programjának tagjai a legesélyesebbek Danyiil Kvjat helyére.  

Mentőövet dobhat Carlos Sainz Jr.-nak a Toro Rosso, miután Danyiil Kvjat a Red Bullhoz szerződik Sebastian Vettel váratlan távozása következtében. Kvjat helyét a Formula Renault 3.5 Series bajnoki címének esélyese, a korábbi kétszeres rali világbajnok Carlos Sainz fia veheti át. „99 százalék az esélye annak, hogy jövőre az F1-ben lesz" – mondta róla Tost az El Mundo Deportivónak.

Úgy tűnt, hogy a Red Bull juniorprogramjában résztvevő Sainz Jr. útja a Forma-1 felé zsákutcába futott, amikor a Toro Rosso korábban bejelentette, hogy jövőre a mindössze 17 esztendős Max Verstappen lesz az egyik versenyzőjük 2015-ben. Sainz néhány héttel ezelőtt a Hungaroringen azt mondta, hogy Verstappen szerződtetése befolyásolja a pályafutását, de őt elsősorban az idei bajnoki cím megszerzése foglalkoztatta.

Jövőre Carlos Sainz Jr. léphet Danyiil Kvjat helyére Forrás: Red Bull

A Red Bull tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko egyelőre csak annyit erősített meg, hogy valószínűleg a cég tehetségkutató programjából kerül ki Kvjat utódja. „Több bajnokság eredménye is nyitott még. Ha véget érnek, közösen leülünk, és a lehető legjöbb döntést hozzuk meg" – mondta Marko a Servus TV-nek. Sainz mellett ellenfele, a 18 éves Pierre Gasly és a GP3-at vezető 21 esztendős Alex Lynn is szóba jöhet. A brit fiatal a hétvégén elmondta, hogy mindent meg fog tenni az előléptetés érdekében.

A Red Bull elhatározása újabb komoly csapás lehet Jean-Eric Vergne számára. Azután, hogy a Red Bull tavaly csapattársát, Daniel Ricciardót választotta, Max Verstappen leigazolása azt is jelentette, hogy jövőre már a Toro Rosso sem tart igényt a szolgálataira. A francia pilóta nem tudja, hogy Kvjat csapatváltása segíthet-e neki abban, hogy az olasz kiscsapat versenyzője maradjon.

„Fogalmam sincs, jelenleg nem számítok semmire" – ismerte el a csalódott Vergne. „Nincs mit mondanom a helyzetről, egy kis időre van szükségem, hogy felfogjam és megértsem a döntést" – jelentette ki. „Lehet, hogy jövőre inkább a Tour de France-on indulok" – bosszankodott a Japánban is pontot szerző pilóta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!