Vágólapra másolva!
Akár már 2015-ben a Ferrarinál folytathatta volna pályafutását Jules Bianchi, mondta az olaszok távozó elnöke, Luca di Montezemolo. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett francia számára csak idő kérdése volt, hogy a legendás csapathoz kerüljön.  5:00-kor van 15 óra, a baleset kb. 16.48-kor történt.

Nagyon elszomorította a Ferrari leköszönő elnökét, Luca di Montezemolót, hogy a múlt vasárnapi Japán Nagydíj 44. körében életveszélyes sérüléseket okozó balesetet szenvedett Jules Bianchi, a Ferrari tehetségkutató programjának egyik kiemelkedő alakja. Az olaszok támogatásával a Marussiánál versenyző franciát súlyos fejsérülésekkel kezelik Japánban.

A Ferrari jövőbeli versenyzőjeként gondolt Bianchira Forrás: Ferrari

„Ez a srác szinte nálunk született, úgy tekintettünk rá, mint az egyik jövőbeli versenyzőnkre" – nyilatkozta Montezemolo Olaszországban. „Amennyiben – és szerintem kénytelenek leszünk – három autóval fogunk versenyezni jövőre, az volt a tervünk, hogy ő vezesse a harmadikat, mert tökéletes lett volna a következő évekre" – mondta Montezemolo.

A baleset előtt néhány nappal Bianchi úgy nyilatkozott, felkészültnek érzi magát arra, hogy a Ferrarinál versenyezzen. Ez azonban jövőre csak akkor lehetett volna elképzelhető, ha a kiscsapatok valóban csődbe mennek, és a mezőny fennmaradó tagjai képesek három autót kiállítani.

Montezemolo kivizsgálná a történteket

Montezemolo a Japán Nagydíjon történt baleset kapcsán úgy vélte, ki kell vizsgálni a történteket, de többekkel ellentétben egyelőre nem fogalmazott meg kritikát a Szuzukában történtekkel kapcsolatban. Az olasz szerint le kell vonni a tanulságokat, hogy többé ilyen baleset ne fordulhasson elő.

„Sajnos mindig csak visszamenőleg beszélünk ilyen dolgokról, de át kell gondolnunk, hogy mi történt, és mi nem működött jól Szuzukában. Ha valami nem volt rendjén, azt meg kell változtatnunk. Mindenképpen különleges verseny volt, délután háromkor már a látási viszonyok is rosszak voltak, és víz is volt bőven a pályán. Ugyanakkor már sokkal rosszabb körülmények között is rendeztek versenyeket, és akkor semmi baj sem történt" – emlékeztetett.

„Az a fontos, hogy megértsük az okokat, és megakadályozzuk, hogy ilyesmi ismét megtörténjen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!