Vágólapra másolva!
Száraz pályán a Williams bizonyult a második leggyorsabb versenyautónak Szuzukában, így a Japán Nagydíjon Valtteri Bottas és Felipe Massa indulhat a 3-4. rajtkockából. A grove-i csapatnál örülnek, hogy fejlesztéseik jól működnek, de az esős verseny miatt nem magabiztosak.

A második rajtsor elérését tűzte ki célként a Williams szombaton Japánban, és Valtteri Bottas, valamint Felipe Massa révén az elképzeléseik valóra váltak. Ez elégedettségre adott okot a finn számára, aki az idén már harmadszor indulhat majd a harmadik helyről.

"Arra törekedtünk, hogy a harmadikak és a negyedikek legyünk a Mercedesek mögött, jó érzés, hogy ezt sikerült elérnünk" - mondta Bottas. "A lemaradásunk is kevesebb volt annál, mint amire számítottunk, így az is jó hír, hogy csökkenteni tudtuk a hátrányunkat. Nem könnyű pálya a szuzukai, a tájfun lehetséges érkezése pedig még nehezebbé teheti. Az időjárástól függetlenül viszont esélyesek vagyunk a dobogó elérésére".

Bottas következetesen csapattársa fölé nőtt Japánban, de Massa szombaton már oda tudott érni közvetlenül Bottas mögé, holott pénteken még nagy volt köztük a különbség. Massa viszont elismerte, hogy ma ennél jobb teljesítményre nem lett volna képes.

Bottas egész nap magabiztosan tartotta a 3. helyet Forrás: AFP/Toru Yamanaka

"Szerencsére megoldottuk a tegnapi problémáinkat. A csapat számára jól alakult az időmérő, mivel mindkét autónk a második sorban végzett. Én nem igazán tudtam eleget nyújtani a harmadik helyhez, de abban biztos vagyok, hogy az autóm jó tempóra képes, és ez boldoggá tesz. Holnap az időjárástól függetlenül a saját dolgunkra kell figyelnünk."

Egyetértett a versenyzők álláspontjával Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke is. A brit szakember stratégiai okokból is örült annak, hogy a grove-i istálló autói az élmezőnyben rajtolnak a Japán Nagydíjon.

"A mai nap a jól elvégzett munkáról szólt. A csapat nagyon keményen dolgozott, a versenyzők pedig szállították az eredményeket a pályán. Az új aerodinamikai csomagunk eddig jól működik, így megtettük az elvárt előrelépést. Ott tartunk, ahol reméltük, és bízunk benne, hogy az autónkkal képesek leszünk megtartani a 3-4. helyet. Az eső bizonyára izgalmassá teszi majd a futamot, ezért is fontos, hogy az elejéből indulunk, mert hátrébb nagyon nehéz lesz boldogulni az esőben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!