Vágólapra másolva!
Újabb versenyen tarthatja meg a pilótaülését, péntek délelőtt azonban Roberto Merhi is újabb lehetőséget kap a vezetésre.

Amióta a Caterham új tulajdonosok kezébe került, és a Belga Nagydíjon André Lotterer indult a helyén, Kamui Kobajasi csak versenyenként kap részvételi lehetőséget a csapattól, amely szerdán megerősítette, hogy hazai futamán, a Japán Nagydíjon is rajthoz állhat.

Kobajasi az előzmények ellenére azt állította, kizárólag pozitív érzésekkel várja a hétvégét. „Több mint egy éve várok erre a versenyre" – idéző őt a Caterham közleménye. „Szuzuka és a Japán Nagydíj mindig nagyon különleges volt számomra: 2009-ben itt szerepeltem először F1-es szabadedzésen, 2012-ben itt állhattam fel először a dobogóra, az idén pedig a szurkolóim támogatása révén térhetek vissza a pályára. Ez rengeteget jelent, újra köszönöm nekik."

Kobajasi Japánban is versenyezhet Forrás: AFP

A péntek délelőtti szabadedzésen ismét lehetőséget kap a vezetésre Roberto Merhi, aki az Olasz Nagydíj hétvégéjén mutatkozott be az F1-ben.

„Alig várom, hogy újabb másfél órát tölthessek az autóban" – mondta Formula Renault 3.5 összetettjének 2. helyezettje. „Ezúttal nem a nulláról fogok indulni, mint legutóbb, ezért gyorsabban fel fogom venni a ritmust. Japánban még soha nem vezettem, úgyhogy meg kell majd tanulnom a pályát, miközben hozzá kell szoknom az autóhoz is. Azzal azonban egy álmom válik valóra, hogy egy olyan különleges helyen vezethetek, mint Szuzuka."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!