Vágólapra másolva!
A Honda F1-es programját irányító Jasuhisa Arai közölte, nem fognak beszélni a jövő évi versenyzők személyéről, mert egyelőre nem született döntés velük kapcsolatban. A japán gyár már az idei szezon végén élesben tesztelheti erőforrását.

Nem készül bejelentésre a McLaren és a Honda a jövőre újjáalakuló csapat versenyzői felállása kapcsán, jelentette ki Jasuhisa Arai szerdán Japánban. Noha Jenson Button néhány nappal ezelőtt azt mondta, hogy marad a McLarennél, a Honda képviselője nem állt ki egyértelműen a brit pilóta vagy csapattársa, Kevin Magnussen megtartása mellett.

"Folyamatosan egyeztetünk a McLarennel arról, hogy mely pilótákat szeretnénk látni, és természetes, hogy ha itt vannak Japánban, akkor szervezünk néhány megbeszélést velük" - mondta Arai a Sky Sports-nak. "Azt viszont nem hiszem, hogy a versenyzők kérdése szóba fog kerülni, mivel még semmi sem dőlt el" - közölte.

A McLaren 1981 óta nem szerepelt olyan gyengén, mint az idén, de a Honda nem aggódik a helyzet miatt. Az olasz Autosprint korábban arról is beszámolt, hogy a japán gyár programja csúszásban van, de Arai elmondta, hogy az erőforrás fejlesztése az utolsó fázisban jár, és a fékpadon már a teljes hajtásláncot tesztelik.

A McLaren és a Honda korábban már ért el közös sikereket Forrás: Honda

"Különböző okai vannak a McLarentől idén látott teljesítménynek" - jelentette ki. "Az idei tapasztalataik alapján teszünk erőfeszítéseket annak érdekében, hogy visszatérjünk az élre."

A SpeedWeek értesülései szerint a McLaren engedélyt kapott az idei motorokat szállító Mercedestől, hogy már a novemberi, abu-dzabi teszten kipróbálják a Honda V6-os erőforrását. A Honda néhány hete még csak jövő februárra tervezte az első éles tesztet.

Prost sikerre számít

A McLaren-Honda együttműködés meghatározó versenyzője, Alain Prost úgy véli, a két vállalat ismét sikeres lehet együtt, annak ellenére, hogy a japánok önálló csapattal nem szerepeltek jól az F1-ben.

"Ez nem olyan, mintha a Hondának egy teljesen új csapata lenne. Szerintem normális egy ilyen jellegű együttműködést kötni a McLarennel" - idézte Prostot az Autosport. "Ez az a csapat, amellyel sikeresek lehetnek."

"Ron (Dennis) és a csapat is jól ismeri a japán mentalitást, amit nem könnyű megérteni. Ez nagy előny lehet"- vélte. "Nagyon izgalmas lesz. Vajon már az első évükben versenyképesek lehetnek? Ezt nehéz megmondani, de működni fog, ebben biztos vagyok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!