Vágólapra másolva!
Már nemcsak a jövőre újjáalakuló McLaren-Hondával, hanem meglepetésre az idén szenvedő Lotusszal is hírbe hozzák a kétszeres világbajnokot. Nyilvánosan még nem célzott arra, hogy elhagyná a Ferrarit, de a paddock bennfentesei szerint több jel is erre utal.

Újabb potenciális érdeklődő jelentkezett Fernando Alonso esetleges 2015-ös szerződtetésével kapcsolatban, jelentette szerdán a német Sport Bild. A lap értesülése szerint a Monzában még a Sauberrel hírbe hozott divatguru, Lawrence Stroll tulajdonrészt vásárolna a Lotus csapatban, ami így anyagilag megerősödve képes lenne a domináns Mercedes erőforrásokra váltani, és ezáltal Fernando Alonso számára is vonzóvá válna.

Alonso mégis elhagyja a Ferrarit? Forrás: Ferrari

A kanadai Stroll több, ma már világhírű divatmárkát sikeressé tett az elmúlt évtizedekben, emellett Ferrari kereskedései vannak, és a különböző utánpótlás kategóriákban induló Prema Powerteam résztulajdonosa is. Fia, Lance az olasz alakulat versenyzője.

A német lap szerint a háttérben a Benetton felvirágoztatásának oszlopos tagja, Flavio Briatore áll, akit bár 2009-ben száműztek a Forma-1-ből,a háttérben továbbra is részt vesz Alonso menedzselésében.

Alonso már közölte a Ferrarival, hogy távozik?

Eközben az olasz La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy Fernando Alonso közölte a Ferrarival, elhagyja Maranellót, miután újra szerette volna tárgyalni szerződésének részleteit, de az egyeztetés nem vezetett eredményre: a csapatfőnök, Marco Mattiacci visszautasította az ajánlatát.

A lap úgy tudja, Alonso a jövőben a megszerzett pontokkal arányosan szeretett volna fizetést kapni, így három év alatt akár 100 millió eurót is kereshetne, valamint olyan záradékokat helyezett volna el a szerződésében, ami a csapat gyenge teljesítménye esetén bármikor lehetővé tenné számára a távozást.

A spanyol pilóta Szingapúrban ismét cáfolta, hogy elhagyná a Ferrarit, és általánosságban feldúltan nyilatkozott az olasz sajtóban megjelent, vele kapcsolatos hírek miatt. A szombati időmérő edzés után Ted Kravitz, a Sky Sports riportere arról számolt be, hogy a dühös Alonso spanyol újságíróknak azt állította, bár ő még valójában semmit nem mondott a Ferrariról, ha megteszi, azzal valakinek kellemetlen meglepetést okoz majd. Szingapúrban Mattiacci szokatlan szóhasználattal úgy fogalmazott, Alonso „egyelőre" marad a Ferrarinál.

Spekuláció egész évben

Alonso esetleges átigazolása visszatérő téma a pilótapiac szokásos felpezsdülésekor, de a Ferrari idei, minden várakozást alulmúló teljesítménye miatt a korábbiaknál is erősebbek a hangok azzal kapcsolatban, hogy a spanyol távozhat Maranellóból. Ennek legkomolyabb gátja, hogy a következő szezon végéig érvényes szerződés köti a Ferrarihoz, amelynek kivásárlási ára sajtóértesülések szerint 30 millió euró körül lehet.

Ezt az összeget a Lotus valószínűleg még Lawrence Stroll belépésével sem tudná kifizetni, a McLaren partnereként visszatérő Honda viszont hajlandó lenne rá. A wokingi csapat és az új japán erőforrás 2015-ben várható versenyképessége viszont egyelőre nem ismert, ezért az új McLaren-Honda nem kockázatmentes választás egy, a pályafutása utolsó szakaszára készülő sztárpilótának.

A Ferrarinál az idén példátlan módon a csapatvezető, Stefano Domenicali, majd az elnök, Luca di Montezemolo is lemondott, helyüket Marco Mattiacci és a Ferrari anyavállalatát irányító Sergio Marchionne vette át. Az olasz-kanadai vezető bemutatkozó sajtótájékoztatóján kiállt Alonso és csapattársa, Kimi Räikkönen megtartása mellett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!