Vágólapra másolva!
Bár a pletykák szerint Alonso helyet cserél Vettellel, és Räikkönen helye sem biztos, a cég új elnöke szerint mindkét jelenlegi versenyzőjüket megtartják.

Az átigazolási pletykákról szóló bolond szezon a Ferrarit sem kíméli: a csapat mindkét versenyzőjének távozásával kapcsolatban felröppentek hírek az elmúlt hetek során. Kimi Räikkönenről azt pusmogták, hogy végkielégítés fejében megválnak tőle, Fernando Alonsót pedig a McLarennel, majd legutóbb a Red Bull-lal boronálták össze – ő állítólag Sebastian Vettellel cserélhetne helyet.

A Fiat vezérigazgatója, Sergio Marchionne, aki október 13-tól, Luca di Montezemolo távozása után a Ferrari elnöke lesz, ugyanakkor azt állítja, hogy mindkét pilóta marad. „Mindketten velünk folytatják" – nyilatkozta az El Mundo Deportivónak. „Hiszen nagyon erős versenyzők, ők a projekt lelke. Két világbajnok."

„Csak olyan autót kell biztosítanunk számukra, amely méltó a tehetségükhöz, és akkor újra a csúcson lesznek, ehhez kétség sem férhet."

A Ferrarinál kitartanak a mellett, hogy Alonso és Räikkönen is marad Forrás: Ferrari

Marchionne ígéretet tett rá, hogy a Ferrari anyagi téren is mindent megkap, ami a sikerhez szükséges. Az istálló jelenleg csak 4. a konstruktőri összetettben, és 1993 óta ez lehet az első év, melyet győzelem nélkül zár.

Räikkönen menedzsere, Steve Robertson a Turun Sanomatnak azt mondta, a finn marad a Ferrarinál. „Kimi a Ferrari csapattal, nem Di Montezemolóval kötött szerződést" – jelentette ki. Monzában pedig az Origo GPhírek kérdésére Alonso is azt állította, hogy a jövőjét nem befolyásolja Montezemolo akkor még csak feltételezett távozása.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!