Vágólapra másolva!
A divatguru Lawrence Stroll állítólag azt fontolgatja, hogy felvásárolja a küszködő svájci istállót. Egyes források szerint azonban a tárgyalásoknak máris vége szakadt.

A Sauber fennállásának egyik legkeményebb időszakát éli 2014-ben: amellett, hogy a pályán is eredménytelenek – 13 futam alatt egyetlen pontot sem szereztek -, súlyos anyagi problémákkal is küszködnek. A hírek szerint Peter Sauber szeretné eladni az istállót, de egyelőre nem talált megfelelő vevőt. Az Olasz Nagydíj hétvégéjén azonban felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint a Forma-1-gyel korábban is kapcsolatba hozott kanadai divatguru, Lawrence Stroll vásárolhatja fel a csapatot.

Stroll nagy autósport-rajongó hírében áll, és a Sauber motorszállítójához, a Ferrarihoz is szoros szálak fűzik. Ő a tulajdonosa a kanadai Mont Tremblant versenypályának, a fia pedig a Ferrari versenyzőakadémiájának tagjaként az olasz Formula 4-es bajnokságban versenyez. Állítólag azért is szeretné felvásárolni a Saubert, hogy bebiztosítsa fia jövőjét az autóversenyzésben, és a Ferrarihoz is közelebb kerüljön.

A Sauber nemcsak a pályán, hanem azon kívül is súlyos gondokkal küzd Forrás: AFP

A nemzetközi sajtó egyelőre kételkedve fogadja Stroll állítólagos érdeklődését. A spanyol El Mundo Deportivo – amely kiemeli, hogy a kanadai korábban az F1 kereskedelmi jogai iránt is érdeklődött – azt írja, hogy Stroll valóban meg akarta venni a csapatot, de az üzletet ellehetetlenítheti, hogy Peter Sauber túl sok pénzt kér a tulajdonjogért.

Szkeptikusan ír a helyzetről a svájci Blick újságírója, a Sauberrel szoros kapcsolatban álló Roger Benoit is, aki rámutatott, hogy a csapat eladására tett kísérletek különböző okokból mindig kudarccal végződtek. Az olasz Autosprint szerint a Stroll-lal folytatott tárgyalások jól haladtak, az Olasz Nagydíj előestjén azonban „minden összeomlott."

A montreali pálya korábbi főnöke, Normand Legault viszont úgy véli, Stroll lenne a tökéletes megoldás a Sauber problémáira. „Évek óta nagyon közel áll a Ferrarihoz" – nyilatkozta a La Presse-nek. „Nagyon jól ismeri az autóversenyzés világát, a Forma-1-et és Bernie Ecclestone-t is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!