Vágólapra másolva!
A Mercedes főnöke biztos benne, hogy Rosberg mentális is elég erős ahhoz, hogy felálljon a monzai vereség után. Elítéli a németet kifütyülő szurkolókat.

Nico Rosberg az Olasz Nagydíj hétvégéjén az időmérőn és a versenyen is alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben. Vasárnap ráadásul annak ellenére szenvedett vereséget, hogy csapattársa egy rossz rajt után a 4. helyre csúszott vissza az indulás után. Rosberg a verseny első szakaszában az élen állt, a bokszkiállások után azonban egy hibával átengedte a vezetést Hamiltonnak, aki kényelmesen meg is tudta tartani az első helyet.

A Mercedest irányító Toto Wolff ennek ellenére úgy véli, Rosberg elég erős mentálisan ahhoz, hogy a későbbi teljesítményére ne legyen hatással a monzai vereség. „Ha valaki világbajnok akar lenni, annak a hullámvölgyeket is át kell vészelnie" – mondta. „Ez Lewisszal is gyakran megtörtént, de mindig vissza tudott vágni. Nicóval is ez történt Silverstone után."

„Hihetetlen mentális erőre van szüksége annak, aki az egész évben harcolva végül világbajnok lesz" – tette hozzá Wolff. „Mindkét versenyzőnk képes rá, hogy a rosszabbul sikerült hétvégék után újra felálljon. Ezt már a spái incidens előtt is láthattuk."

Rosberg saját hibája miatt vesztette el a monzai győzelmet Forrás: AFP

Elítéli a fütyülést

Rosberget Belgiumban is kifütyülték a szurkolók az eredményhirdetés közben, amiért nekiütközött Lewis Hamiltonnak, és a rajongók egy része Monzában sem kímélte a németet. Wolff szerint ez a viselkedés elfogadhatatlan a közönség részéről. „Semmilyen fütyülésnek nincs helye az eredményhirdetés alatt" – jelentette ki. „Az első három helyezett versenyző mindig azért állhat fel a pódiumra, mert nagyszerű versenyt futott – akárkiről is van szó, nem szabadna őket kifütyülni."

„Ez egy sport, és a sportnak össze kellene hoznia az embereket. De minden versenyzőnek vannak rajongói, közülük pedig néhányan elég intenzív érzéseket táplálnak" – magyarázta Wolff arra utalva, hogy a szurkolói ellenszenvet soha nem lehet teljesen megszüntetni. Az osztrák szerint egy idő után a legkeményebb versenyzőkre is hatással lehet a negatív reakció, de hisz benne, hogy Rosberg ezzel is képes lesz megbirkózni.

„Én nem is merek belegondolni, milyen érzés, ha kifütyülik az embert – de talán ezt is túl kell élnie annak, aki fel szeretne érni a csúcsra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!