Vágólapra másolva!
A brit a csapattársától próbál minél több információt szerezni, miután az Olasz Nagydíj második szabadedzésén csak fél órát tölthetett az autóban. Rosberg elégedetlen volt a Mercedes balanszával.

A Mercedes mindkét gyakorláson az élen végzett az Olasz Nagydíj pénteki napján, de nem úszták meg problémák nélkül az edzésnapot: Lewis Hamilton délután mindössze fél órát tudott a pályán tölteni, miután nem tudták beindítani az autóját az első ellenőrző körére. Mint később kiderült, a britet egy elektronikai probléma hátráltatta, ami miatt több szenzort is ki kellett cserélni az autójában. A szerelők egy órán keresztül dolgoztak a Mercedesen, ezért Hamilton csak 16 kört tudott megtenni a mérvadóbb délutáni edzésen.

„Sajnos elég sok időt elvesztett abból az időből, amit a pályán tölthetett volna" – nyilatkozta Hamilton műszaki hibájáról Toto Wolff. „Egy elektronikai problémáról volt szó. Nem volt túl komoly, de a szabadedzéseken minden perc számít."

Mivel csapattársa, a problémamentes edzést teljesítő Rosberg 41 kört futott délután, Hamilton elmondta, hogy a német adataira támaszkodva fog felkészülni a szombati napra. „Megvizsgálom, mire jutott Nico az edzésen, és megpróbálok tanulni az adataiból" – magyarázta Hamilton, aki a délelőtti edzést úgy nyerte meg, hogy több mint 8 tizedet adott csapattársának.

Hamilton értékes időt veszített el pénteken Forrás: AFP

Hamilton elmondta, gyakran előfordul, hogy a két versenyző egymás adataiból próbál információkat szerezni. „Egyébként is elég hasonló a vezetési stílusunk. Van néhány különbség, de összességében elég hasonlóan vezetünk" – mondta. „A csapatunk máskor is együtt szokott dolgozni – ha az egyik autónknak sikerül előrelépnie, az egész csapat javulni fog."

Nem aggódik

Hamilton elmondta, értékes időt vesztegetett el pénteken, hiszen fél óra alatt nem lehet érdemi munkát végezni a beállításokon. Ennek ellenére nem hiszi, hogy a műszaki hiba komolyabban befolyásolná a hétvégéjét. „Ez mindig nehéz helyzet, de megpróbálok nyugodt maradni, hiszen nem először történik velem ilyesmi. Úgy érzem, meg tudok birkózni vele" – mondta. „A srácok nagyszerű munkát végeztek – újra el tudták indítani az autót, és az a fél óra is sokkal több volt, mintha egyáltalán nem hajthattam volna ki a pályára."

A brit ráadásul úgy érzi, hogy a Mercedes kifejezetten gyors lehet a monzai pályán. „Az első szabadedzés után úgy éreztem, fantasztikus az autónk, és a két gyakorlás között elvégzett változtatások is segítettek" – árulta el. „Nyilvánvaló, hogy ezen a hétvégén is versenyképesek leszünk."

Rosberg a balanszra panaszkodik

A második edzést 61 ezredes előnnyel záró Rosberg némileg óvatosabban nyilatkozott, szerinte a Mercedesre még rengeteg munka vár az időmérő és a verseny előtt. „Úgy tűnik, egy körön gyorsak vagyunk, de a hosszú etapokon a többiek is nagyon jók voltak" – mondta. „Még nem éreztem magam teljesen magabiztosnak az autóban, elsősorban a balanszon kell dolgoznunk ma este."

„A mai nappal még nem lehetek elégedett, de biztos vagyok benne, hogy a srácok ezúttal is nagyszerű munkát végeznek, és holnap jobban fogom érezni magam az autóban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!