Vágólapra másolva!
Az idén újra jó formában lévő Williamsnél elégedettek a versenyzőkkel, akik Rob Smedley szerint a saját érdekeik elé helyezik a csapatét. Claire Williams kiemelte, hogy Massa fontos szerepet tölt be az autó fejlesztésében.

A szezon egyik kellemes meglepetése a Williams, amely jelenleg a konstruktőri bronzéremért harcol a Ferrrarival, versenyzői közül pedig Valtteri Bottas az 5., Felipe Massa a 9. helyet foglalja el az egyéni tabellán. A helyettes csapatfőnök azt mondja, nagyon elégedett mindkettejükkel.

"Mindkét versenyző káprázatos munkát végzett idén. Elégedettek vagyunk a felállásunkkal" - nyilatkozta Claire Williams az Autosportnak. Elismeréssel beszélt a már három dobogós eredményt felmutató Bottasról, de kiemelte, hogy a többször balszerencsés Massa is sokat tett hozzá a fejlődéshez.

"Már az egyértelmű jelzés volt, amikor tavaly leigazoltuk Felipét, ugyanis egy ilyen nagy kaliberű versenyző szerződtetése, akinek ilyen sok a tapasztalata, önmagáért beszél" - mondta. "Nagyon fontos szerepet töltött be a csapatnál és az autó fejlesztésében, mindenkinek lendületet adott."

Valtteri Bottas autóját tolják be a garázsba Forrás: AFP

A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley a brazil és a finn kapcsolatát emelte ki. "Nagyon fontos, hogy két olyan versenyzőnk legyen, akik a személyes céljaik elé helyezik a csapat érdekeit. A mi pilótáink ilyenek" - mondta. "Az is sokat számít, hogy jól tudjanak együtt dolgozni, ami jelenleg szintén adott. Fontos, hogy a megfelelő irányba vezessék a csapatot."

Massának ettől függetlenül Malajziában volt egy érdekes esete, amikor a célhoz közeledve megtagadta a csapat azon kérését, hogy engedje el a más taktikán lévő, gyorsabbnak tűnő Bottast.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!