Vágólapra másolva!
A francia versenyző panaszkodik a sok balszerencsére, ami miatt eddig nem tudott kiemelkedő eredményt felmutatni. Csapatával együtt úgy érzi, hiába vezet jól, ennek muszáj sok ponttal párosulnia.

Vízválasztó, harmadik évét tölti a Toro Rossónál Jean-Eric Vergne, aki joggal tarthat attól, hogy jövőre mást ültetnek a helyére, ha nem teljesít kellően jól. Eddig nem tudott bravúrt felmutatni, amiben közrejátszott, hogy öt futamon nem ért célba, ebből négyszer műszaki hiba következtében. Hasonlóan rossz megbízhatóság csak a Lotust és a Caterhamet jellemzi még.

A francia versenyzőnek voltak felvillanásai - például a Magyar Nagydíjon, ahol egy darabig keményen védte a 2. helyet -, de úgy véli, hiábavalók az erőfeszítései, ha ezek nem párosulnak eredményekkel.

"Nem vagyok az a fajta versenyző, aki azt hajtogatja, hogy ezt vagy azt érhettük volna el, de idén nagyon sok balszerencse sújtott. Sok olyan versenyen nem értem célba, amelyen pontokat szerezhettem volna" - nyilatkozta az Autosportnak. "Kár érte, mert szükségünk van az eredményekre, és amikor nem jönnek, teljesen mindegy, hogy mennyire jól teljesítettünk, mert azt egy hét után úgyis elfelejtik az emberek."

Jean-Eric Vergne kevesebb balszerencsét szeretne Forrás: Red Bull

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost hasonlóan látja a helyzetet. "Szükség van az eredményekre, mert azok jelentenek visszaigazolást. Máskülönben minden csak fecsegésnek, elmélkedésnek hangzik" - jelentette ki. Szerinte a monacói futam jelenthetett volna ugródeszkát Vergne számára, amelyen a 6. helyen haladt, de kapott egy áthajtásos büntetést a csapat hibájából kifolyólag, majd elromlott a motorja. "Ez a verseny megadta volna a lökést az önbizalmának. Sok pontot szerezhetett volna, ami után minden könnyebb lenne" - véli Tost.

Sikeres téli felkészülés

Mind a versenyző, mind főnöke úgy véli, hogy Vergne erősödött a szezon előtti felkészülés folyamán. "Rengeteget fejlődött a tél folyamán, így mentálisan sokkal kiegyensúlyozottabb lett" - közölte Tost. "Szép munkát végez. Sajnos sok gondja akadt az autó megbízhatóságával, de ami a vezetést illeti, gyors és tehetséges. Remélem, hogy sikerül kiemelkedő eredményt elérnie."

A francia pilóta elmondta, hogy lelkileg azt is meg kellett emésztenie, hogy a Red Bull nem őt, hanem előző csapattársát, Daniel Ricciardót ültette be Mark Webber megüresedő helyére. "Ráeszméltem, hogy télen meg kell értenem a döntés okait, és túllépni rajta. Hálás vagyok, hogy továbbra is egy olyan csapatnál lehetek, amelyben rengeteg lehetőség van."

Vergne jelenleg 11 pontjával a 13. helyen áll a versenyzői bajnokságban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!