Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség augusztus 19-én vizsgálja meg alaposan a Szocsi melletti pálya állapotát.
Az Orosz Nagydíj helyszíne Szocsiban Forrás: Sochi International GP Circuit

Egy hét múlva valószínűleg már örülhet az első Orosz Nagydíj szervezőbizottsága, mert kicsi az esély arra, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség ne adjon zöld jelzést az október 12-én rendezendő futamra. A Hermann Tilke által tervezett, az Olimpiai Park körül kanyargó 5853 méter hosszú, 19 kanyarból álló versenypályán az utolsó aszfaltréteget augusztus elején fektették le.

Az Orosz Nagydíj az építkezés elhúzódása, a krími krízishelyzet és az Ukrajna fölött lelőtt maláj repülőgép miatt még mindig csak feltételesen van jelen a 2014-es versenynaptárban, de a jövő héten már hivatalossá válhat. A szervezők abban bíznak, hogy legalább hétéves szerződést köthetnek Bernie Ecclestone-nal.

Az Orosz Nagydíj főnöke, Szergej Vorobjov szerint már csak a végső simításokat végzik a vadonatúj versenypályán Szocsiban: „Amint láthatják, az apró kozmetikai munkákat – festés, takarítás, felszerelésinstallálás – leszámítva a pálya készen áll a nagydíj megrendezésére” – nyilatkozta a helyszínen a Ria Novosti hírügynökségnek. „Az FIA augusztus 19-én jön ide, hogy eldöntse, ad-e engedélyt a létesítménynek a Forma-1-re” – tette hozzá.

„Úgy gondolom, hogy látványos verseny lesz, és már nagyon várom. Maga a pálya rendkívül gyors, és a versenyzők imádni fogják, ebben teljesen biztos vagyok” – mondta korábban Charlie Whiting, az FIA megbízottja, a Forma-1-es futamok versenyigazgatója.

A legutóbbi Orosz Nagydíjat pont 100 évvel ezelőtt rendezték meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!