Vágólapra másolva!
Jól érzi magát jelenlegi istállójánál, de a jövőjére gondol, és nem érzi úgy, hogy tartozna nekik. 2015-ben a Mercedes motoroknak köszönhetően jobbak lehetnek, de hogy mennyivel, azt még nem tudják.

A Lotus 2012-re mindkét pilótáját lecserélte. Kimi Räikkönen leigazolása mellett lehetőséget adtak az akkor még kevés tapasztalattal rendelkező Romain Grosjeannak, aki a nehézkes kezdés után 2013 második félévére belelendült, és sorozatos dobogós helyezésekkel hálálta meg a bizalmat. Az idei szezonra azonban nem sikerült versenyképes autót tervezniük, a Magyar Nagydíj után mindössze a Marussiát, a Saubert és a Caterhamet előzik meg, összesen 8 pontot gyűjtöttek a tizenegy futam alatt.

A Renault motorral elégedetlen istálló a következő évtől valószínűleg már a Mercedes hajtásláncait használja, amitől Grosjean is előrelépést vár, a mértékét ugyanakkor egyelőre nem tudja megjósolni. "Ahogy a csapat dolgozik, és ahogy a részletek a helyükre kerültek, az arra utal, hogy minden rendben lesz. De azt, hogy jobbak leszünk-e, mint 2012-ben vagy tavaly, nem tudom" - mondta az Autosportnak.

"Egészen biztos vagyok abban, hogy a következő szezon jobb lesz a csapat számára, mint az idei" - véli. "Tisztában vagyunk a lemaradásunkkal. Tudjuk azt is, hogy a motorváltás mekkora előrelépést hoz, így az is ki fog derülni, azon kívül milyen területeken kell még javulnunk."

Grosjean még nem döntött a jövőjéről Forrás: Lotus

Míg Pastor Maldonado szerződését már meghosszabbította a Lotus, Grosjean még nem döntött a jövőjéről. Arra a kérdésre, nem érzi-e úgy, hogy tartozik a csapatnak, ezért ki kellene tartania mellettük a nehezebb időkben is, azt felelte: "Nem. A jövőre gondolok."

A Lotusnál uralkodó hangulattal ugyan elégedett, ám hiába érzi jól magát, a győzelem a legfontosabb számára. "Szeretem a csapatot, szeretek Enstone-ba menni. Szeretem ezt az atmoszférát, de végső soron nyerni akarok."

Korábban is írtunk már arról, hogy Grosjean több nagy csapattal is tárgyal, egyelőre azonban inkább a jelenre gondol. "Nem igazán akarok azzal foglalkozni, hogy mi lehet, és mi nem lehet a jövő évben. Egyszerűen a lehető legjobban akarok teljesíteni" – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!