Vágólapra másolva!
A Mercedes főnöke szerint Ecclestone elérte a célját, hiszen biztosan izgalmas lesz az utolsó futam, viszont a bajnoki küzdelemben alulmaradó pilótát nagyon megviselheti a vereség. Hamiltonnak kezeltetnie kell a fájós hátát, de rendben lesz a magyar futamra.

Noha a szezon előtt az összes istálló elfogadta azt a szabályváltoztatást, amely szerint az idei évtől kezdve dupla pontokat osztanak ki az idényzáró verseny első tíz helyezettjének, a Mercedest irányító Toto Wolff elárulta, ő személy szerint nem ért egyet a módosítással. A bajnokság alakulását látva ugyanis biztos benne, hogy az Abu-Dzabiban rendezett utolsó futam dönt majd a bajnoki cím sorsáról, és igazságtalannak tartja, hogy egyetlen verseny ekkora hatással lehet a küzdelem kimenetelére.

„Szerintem ez nem igazságos, nem kellett volna elfogadnunk" – ismerte el az osztrák, majd hozzátette, a csapatokat Bernie Ecclestone beszélte rá a módosítás megszavazására. „A kereskedelmi jogok tulajdonosa – aki a szponzorokért és a televíziós nézettségért felelős – azt mondta, hogy egészen az utolsó futamig fenn kell tartanunk az izgalmakat. Úgy tűnik, igaza volt" – mondta Wolff arra utalva, hogy a jelenlegi pontállás szerint valóban fontos szerepe lehet az idényzárónak. „Nagyon meglepődnék, ha nem a dupla pontok döntenék el a bajnoki cím sorsát. Akár 30 pontos hátrányból is fel lehet majd állni Abu-Dzabiban, ha az élen álló srác kiesik."

Wolff elismeri, hogy Ecclestone valószínűleg eléri a célját a dupla pontokkal, hiszen „a nézettségi adatok sokkal jobbak lesznek az utolsó, sorsdöntő futamon, mint általában." Az osztrák szerint sem Nico Rosberget, sem Lewis Hamiltont nem zavarná, ha a dupla pontos idényzárónak köszönhetően hódítaná el a világbajnoki trófeát, az alulmaradó versenyző viszont nehezebben emésztené meg a vereséget. „Akár pszichológiai kezelésre is szüksége lehet, de itt még nem tartunk" – mondta. „Jelenleg nagyon szoros a kettejük közötti verseny, a kiesések fontos szerepet játszanak majd."

Wolff nem ért egyet a dupla pontos szabállyal Forrás: Mercedes GP

Hamiltonnak fájdalmai vannak

A Német Nagydíjon Rosberg megint növelni tudta az előnyét a világbajnokságban, miután a megnyerte a futamot, az időmérőn balesetet szenvedett Hamilton pedig a 20. helyről a harmadikig tudott előretörni. A brit 14 pontos hátránnyal érkezik meg a hétvégi Magyar Nagydíjra, ráadásul a balesete után a fizikai állapota sem tökéletes.

„A térdeim nem okoznak problémát, de a hátam és a nyakam igen. Fizioterápiára van szükségem, mert a hátam jobban fáj, mint ami normális lenne. De rendben leszek, ezen a héten sem hagyom abba a munkát" – árulta el Hamilton, aki már a német futam előtt is akupunktúrás kezelésen esett át a körülbelül 30 G-s ütközés miatt. „Nem túl jó érzés, amikor ilyesmi történik – az ember nem tehet mást, mint hogy leveszi a kezét a kormányról, és felkészül az ütközésre."

Már tárgyalnak a hosszabbításról

Miután Rosberg a múlt héten több évre szóló új szerződést kötött a Mercedesszel, felmerült a kérdés, hogy Hamilton vajon hosszabbít-e jelenlegi csapatával. A brit Hockenheimben úgy nyilatkozott, nem aggódik a jövője miatt, ráadásul a 2015 végéig tartó szerződése miatt még nem is sürgős az új megállapodás.

A hírek szerint azonban a Mercedes mihamarabb szeretne megegyezni a 2008-as világbajnokkal, akit állítólag korábbi csapata, a McLaren is szeretne visszacsábítani. Wolff elismerte, a hosszabbításról szóló megbeszélések már meg is kezdődtek. „Már összeültünk, és elkezdtünk egyezkedni Lewisszal egy többéves szerződésről" – árulta el a Kronen Zeitungnak. „Lewis biztos pontja a csapatunknak, és remélem, ez még sokáig így lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!