Vágólapra másolva!
Szerinte hasonló esetekben mindig a hátulról érkező versenyző felelőssége, hogy elkerülje a balesetet. Magnussen a felvételek megtekintése nélkül nem szeretne ítélkezni, de úgy érzi, nem volt hová mennie az első kanyarban.

Akárcsak a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon, Hockenheimben is egy durva rajtbalesettel indult a verseny, amikor a második sorból induló Felipe Massa és Kevin Magnussen autója összeakadt az első kanyarban. A Williams a levegőbe emelkedett az ütközéstől, és fel is borult, de a brazil szerencsére sértetlenül szállt ki az összetört autóból. A futam után persze így is rendkívül csalódottan nyilatkozott, hiszen zsinórban másodszor esett ki rajtbaleset miatt, és korábban is többször előfordult, hogy ütközés miatt nem volt esélye a jó eredményre.

A sportfelügyelők versenybalesetnek minősítették az esetet, és egyik pilótát sem büntették meg, de Massa úgy érzi, egyértelműen a fiatal dán volt a hibás. „Én voltam elöl, előtte fordultam be a kanyarba" – magyarázta még a futam közben. „Ilyen esetekben a hátul lévő autónak kell figyelnie."

Massa hozzátette, még nem látta felvételről a balesetet, de „általában a hátul lévő autónak kell fékeznie." Elmondta, ő a szokásosnál is óvatosabban vezetett a rajt után, hogy ne akadjon össze csapattársával, Valtteri Bottasszal. „Abban a kanyarban nem fér el három autó egymás mellett, ezért kicsit visszavettem, hogy ne kerüljek a csapattársam mellé" – mondta, majd – figyelmen kívül hagyva, hogy Magnussen tavaly a Formula Renault 3.5-ös szériájában versenyzett - megjegyezte, hogy „általában a GP2-ből érkező srácok szoktak hasonló baleseteket okozni."

Így ért véget Massa versenye az első kanyarban Forrás: AFP

A brazil megerősítette, hogy nem szenvedett sérüléseket az ütközésben, „amely kívülről veszélyesebbnek tűnhetett, mint amilyen valójában volt." „Ennek ellenére természetesen rendkívül csalódott vagyok a történtek miatt – egy újabb verseny, ahol kiraktak a pályáról" – kesergett Massa, aki az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon Kamui Kobajasival, Kanadában pedig Sergio Pérezzel ütközött.

Magnussen egy kényszerű bokszkiállás után folytatni tudta a versenyt, és pontszerző helyen, kilencedikként sikerült célba érnie. A dán a baleset után azt mondta, a felvételek megtekintése előtt nem szeretne ítélkezni, de utalt arra, hogy nem tartja magát hibásnak. Úgy véli, nem volt hová mennie az első kanyarban.

"Ha lett volna máshol helyem, nyilvánvalóan nem következett volna be az ütközés" - nyilatkozta. "De még nem láttam a visszajátszásokat, így pedig elég nehéz véleményt formálni."

„Sajnálom a történteket, de mindent megtettem azért, hogy elkerüljem őt" – tette hozzá. „Valójában nem is próbáltam támadni Felipét, ezért nagyon balszerencsések voltunk, hogy összeértünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!