Vágólapra másolva!
A Mercedes főnöke szerint a Forma-1-nek el kell gondolkoznia, miért látogatott ki a korábbi éveknél jóval kevesebb néző a Német Nagydíj szabadedzéseire. Azért még bízik benne, hogy szombaton és vasárnap sokan lesznek Hockenheimben.

Azok után, hogy az előző két versenyhétvégén, Ausztriában és Nagy-Britanniában már a pénteki szabadedzésekre is rengeteg néző látogatott ki, a Német Nagydíj első napján feltűnő volt a nézők hiánya. A foghíjas lelátók a Mercedest irányító Toto Wolff figyelmét sem kerülték el, aki szerint a Forma-1-nek ideje elgondolkoznia, miért csökkent a sportág népszerűsége az országban.

„Ezzel nem lehetünk elégedettek” – mondta Wolff a pénteki nézőszámról. „Ha összehasonlítjuk a hockenheimi pénteket a silverstone-i és az ausztriai péntekkel, akkor láthatjuk, hogy egy világ választja el őket."

Hockenheimben annak ellenére látogatott ki a vártnál kevesebb néző a pályára, hogy az előző négy évben egy német versenyző, Sebastian Vettel hódította el a világbajnoki címet, idén pedig a szintén német Nico Rosberg vezeti a tabellát. Idén a vasárnapi futamra sem várnak tömött lelátókat, ami Wolff szerint elgondolkodtató.

Pénteken alig volt néző a lelátókon Forrás: AFP


„Meg kell értenünk, miért van ez. Nem tudom, vannak-e pontos adataink arról, hogy mennyi néző várható vasárnapra – sokan biztosan az utolsó pillanatban, a hétvége alakulásától függően döntenek majd az ideutazásról -, de akkor is ki kell elemeznünk a jelenséget” – magyarázta. „Ha a nézőszámok a hétvége további részében is hasonlóan alakulnak, akkor el kell gondolkoznunk.”

Németországban egyébként – sok más országhoz hasonlóan – a televíziós nézettség is csökkent az idei szezonban, ezért már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is azt ígérte, hogy megpróbálnak tenni valamit a népszerűség növelése érdekében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!