Vágólapra másolva!
A német fociválogatott világbajnoki győzelmét egy különleges festésű sisakkal szerette volna megünnepelni a hazai versenyén, jogi okokból azonban meg kellett változtatnia a dizájnt.

Nico Rosberg a Német Nagydíjon egy különleges festésű sisakkal szeretett volna megemlékezni hazája fociválogatottjának múlt vasárnapi világbajnoki győzelméről. A Mercedes versenyzője szerdán a Twitteren közölt grafikát a sárga-piros-fekete mintájú fejvédőről, amelynek tetejére rárajzoltatta a trófeát is.

Ez lett volna az eredeti terv Forrás: Twitter

A FIFA azonban közbelépett, mert a szervezet szabályzata szerint „a hivatalos márkajelzések engedély nélküli használata nemcsak a FIFA labdarúgó világbajnokságának hitelét és marketingprogramját ássa alá, hanem a nemzetközi futballközösség egészének érdekeit is sérti."

Rosberg ezért kénytelen volt módosíttatni a dizájnt: a trófea képét eltávolíttatta a sisakról, és helyette felnagyította a négy német vb-győzelemre utaló csillagokat. „Kár, hiszen szerettem volna a trófea képét is viselni a srácok iránti tiszteletem jeléül, de természetesen tekintettel vagyok a jogi helyzetre" – írta a Twitteren.

Az új festésről levették a trófea képét Forrás: Twitter

A Mercedes versenyzője, akinek az előnye silverstone-i kiesése miatt 4 pontra csökkent a Forma-1 összetettjében, a hétvégén első hazai nagydíjgyőzelmére hajt. „Micsoda hét volt ez! Én megnősültem, Németország nyert, és a Mercedes meghosszabbította a szerződésemet. Már csak a hazai futamomat kell behúznom!" – közölte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!