Vágólapra másolva!
A McLaren újonc versenyzőjének nincs ellenére az eredménykényszer a szigorú csapatvezető irányítása alatt, mivel úgy véli, hogy Dennis mentalitása jótékonyan hat az istálló munkájára.

Az elmúlt hetekben verbális adok-kapok zajlott Jenson Button és a McLaren között, amit az indított el, hogy a csapatot irányító Ron Dennis bírálta a brit versenyző teljesítményét. A felek azóta négyszemközt már megbeszélték és tisztázták az ügyet, a McLaren részéről pedig azzal igyekeznek tompítani a vita élét, hogy Dennis közismert a szigorú mércéjéről - a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale elmondta, hogy ő maga sem szokta megúszni a főnök kritikáit, sőt, azokból annak idején Ayrton Sennának is jutott belőlük.

Ezt megerősítette Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója is. "Ron hagyományosan keményen bánik mindenkivel" - mondta. "Aki a győzelemre tör, annak saját magát, illetve másokat is a helyes irányba kell terelnie. A csapatnál mindenki érzi ezt a pozitív terhet, ami azért van, hogy újra a győztes útra térjünk."

Dennis az idei szezon előtt foglalta el ismét a helyét a McLaren élén, miután tavaly az istálló fennállása egyik legrosszabb évét zárta - ez lett a veszte az előző csapatfőnöknek, Martin Whitmarshnak.

Az újoncnak bejön a főnök stílusa

Az eset kapcsán megszólalt a csapat újonc pilótája, Kevin Magnussen is, akinek nincs baja Dennis vezetői stílusával. "Jó, hogy Ron terhet rak ránk, ez a jó abban, hogy nálunk van. Mindenkit nyomás alá helyez, és mindenki tudja, hogy muszáj megfelelően teljesítenie. Remélem, hogy ezt a csapat összes tagja átérzi" - nyilatkozta a dán.

Kevin Magnussen szerint a McLaren profitálni fog Dennis stílusából Forrás: AFP

"Mindent ki kell préselnünk magunkból, és a lehető legjobb munkát kell végeznünk. Ron ittlétének pont ez a hatása. Szerintem pozitívum, hogy ennyi energia árad belőle."

A két versenyzőnek azért is csipkednie kell magát, mert a McLaren jelezte, hogy egyelőre egyiküknek sincs bérelt helye a csapatnál 2015-re.