Vágólapra másolva!
Állítja, hogy továbbra sem fogják befolyásolni a Nico Rosberg és Lewis Hamilton közt zajló küzdelmet a világbajnoki címért. Patrick Head, a Williams korábbi technikai igazgatója méltatja a Mercedes hozzáállását.

Hatalmas fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ne a Mercedes egyik versenyzőjéhez kerüljön az idei vb-cím, ezért a csapat nyugodt szívvel megengedheti Nico Rosbergnek és Lewis Hamiltonnak a nyílt sisakos küzdelmet a pályán. Főnökeik csak akkor változtatnának az elveiken, ha a két pilóta összeütközne.

Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója sokadszorra is megerősítette ezt. "Mindig szabadon harcolhattak, és ez ezután is így marad. Már negyvenezerszer feltették nekem ezt a kérdést, és semmi sem változott. Ha közbe akarnánk lépni, már a bajnokság elején megtettük volna. De nem tettük" - mondta a Totalrace-nek.

Rosberg előnye a silverstone-i kieséssel 4 pontra olvadt, így a hétvégi Német Nagydíjon Hamilton egy újabb győzelemmel átveheti a vezetést a tabellán. Lauda kiélezett küzdelemre számít. "Ugyanúgy állunk, mint Monaco után. A csata teljes erőbedobással fog folytatódni. Most Hockenheimbe megyünk, s bár lehet, hogy a szívemnek nem tesz jót, de szórakoztató lesz a küzdelem" - mondta.

A Mercedesnél egyforma eséllyel indul Hamilton és Rosberg Forrás: AFP

Patrick Head, a Williams korábbi technikai igazgatója helyesnek tartja a Mercedes politikáját. "Amikor egy csapat ennyire kimagaslik, akkor felelőssége is van. A Williams és a McLaren tisztában volt ezzel. Mi mindig teljesítettük a kötelezettségeinket, gyakran nagy árat fizetve érte" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. "Csupán a Ferrari képzelte azt a Schumacher-korszakban, hogy a sportág fölé nőhet."

Az eddigi kilenc futamból nyolcat Hamilton vagy Rosberg nyert meg, és a nyers tempó alapján Kanadában is a Mercedes volt a legjobb.