Vágólapra másolva!
A Mercedes főnöke, Toto Wolff szerint a brit versenyző egyáltalán nem labilis, és az időmérőn sem azért hibázott, mert megingott a nyomás alatt.

Lewis Hamilton megnyerte ugyan hazai versenyét, a Brit Nagydíjat, s ezzel 4 pontra megközelítette Nico Rosberget az összetettben, ám ebben csapattársa kiesése is a segítségére volt. Az időmérőn Ausztria után már zsinórban másodszor hibázott: ezúttal elvette a gázt a Q3 végén, mert azt hitte, az eső miatt senki nem tud majd javítani, de öten is megelőzték.

Ezzel csak ráerősített arra a benyomásra, hogy fejben nem elég stabil, a Mercedes főnöke, Toto Wolff szerint azonban ez tévedés. „Szerintem a róla élő kép ellenére nagyon is erős mentálisan" – jelentette ki. „Remekül képes megbirkózni a felmerülő problémákkal."

„Ezt jól példázta az egyik bokszkiállása, amely ismét nem sikerült tökéletesen, mert gond volt a balhátsó keréknél. Ő a rádión rögtön bejelentkezett, és azt mondta, 'Semmi baj, a következőt csináljuk jobban!' Mindenki láthatja, hogy csapatként mekkora lendületünk van. Senki nem hibáztatja a többieket, együtt próbálunk fejlődni."

Hamilton nem esik szét fejben a világbajnoki küzdelemmel járó feszültség miatt Forrás: Mercedes

Wolff úgy látja, Hamilton „már egyébként is kimászott a gödörből, de az, hogy hazai pályán, ilyen közönség előtt győzelmet aratott, nagy lökést adott neki."

A Mercedes versenyzői között a Monacói Nagydíj időmérője után feszültté váló viszony azóta ismét rendezetté vált, Wolff szerint mindketten jól viselik a világbajnoki küzdelemmel járó feszültséget. „Én belülről látom az egészet, és a rádióforgalom is teljesen higgadt, nem hangzik el semmi rossz" – állította. „Egyáltalán nem lehet tapasztalni negatív érzéseket."

„Ugyanez érvényes Nicóra. Egy katasztrofális eredmény, a kiesés kapujában is teljesen nyugodtan próbált végigmenni a beállítási lehetőségeken. Tőlem Lewis is tíz pontból tízet kap arra, ahogy a mérnökeivel kommunikál. Sok időt töltöttünk együtt, és már szombat este nagyon stabilnak tűnt. Pontosan tudta, hogyan szeretné kezelni a helyzetet."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!