Vágólapra másolva!
Három hellyel kell hátrébbról indulnia a Német Nagydíjon. A mexikói kiesett, Maldonado folytatni tudta a versenyt az ütközés után.

Háromhelyes rajtbüntetést kapott a két hét múlva megrendezésre kerülő Német Nagydíjra Esteban Gutiérrez, aki a silverstone-i futam 10. körében ütközött össze Pastor Maldonadóval. A két versenyző éppen az előttük haladó Jules Bianchival csatázott, amikor Gutiérrez hátulról belerohant a Lotusba, amely négy kerékkel a levegőbe is emelkedett.

Az ütközés után Gutiérrez a 2-es kanyarnál kicsúszott a kavicságyba, és a sérült Sauberrel nem is tudta folytatni a versenyt. Maldonado megúszta az incidenst, de a kockás zászlóig ő sem ért el, az utolsó előtti körben a fűre kellett kormányoznia a füstölgő autóját. A sportfelügyelők úgy határoztak, "túlnyomórészt" Gutiérrez volt a hibás, ezért az utóbbi versenyeken alkalmazott enyhébb ítélkezést figyelembe véve is büntetést érdemelt.

A mexikóit zsinórban a második versenyén fogják hátrasorolni a rajtrácson, igaz, a silverstone-i büntetéséről nem ő tehetett: 10 hellyel hátrébbról kellett rajtolnia, amiért az Osztrák Nagydíjon a csapata veszélyesen engedte ki a bokszutcából. Noha a verseny előtt még váltót is cseréltek az autójában, mégsem az utolsó helyről kellett indulnia, mert különböző büntetések miatt hárman is eléje kerültek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!