Vágólapra másolva!
Az autójában nem maradt elég benzin a kötelező mintavételhez. A 20. helyről, a két Caterham elől kell nekivágnia a Brit Nagydíjnak.

Pastor Maldonadót utólag kizárták a Brit Nagydíj időmérőjéről, mert az autójában nem maradt elég benzin az FIA által előírt kötelező mintavételhez. A szabályok szerint legalább egy liternek kellett volna lennie a tankban, hogy összehasonlíthassák az előzőleg leadott üzemanyaggal, de a Lotus a Q2-ben megállt a pályán, mivel a csapat elszámolta magát, így kifogyott belőle a benzin.

A venezuelai versenyző eredetileg 15. lett az időmérőn, de Max Chilton és Esteban Gutiérrez büntetésének köszönhetően két helyet előrelépett volna. Az FIA végül úgy döntött, a formai szabálytalanság miatt – amely nem jelenti azt, hogy a Lotus tiltott üzemanyagot használt – törlik Maldonado köridejét, viszont nem sorolják azok mögé, akik a Q1-ben nem értek el a legjobbhoz képest 107%-on belüli eredményt, ezért eleve csak a versenyigazgató külön engedélyével rajtolhatnak el.

Mivel a két Caterham a határon kívül volt, Maldonado a 20. kockából fog nekivágni a Brit Nagydíjnak. A büntetések utáni rajtrács itt látható.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!