Vágólapra másolva!
A csapat ügyvezető igazgatója szerint nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani Ron Dennis megjegyzéseinek, miszerint Button összekaphatná magát. Magnussen tudja, hogy az ő helye sem biztos.

Az elmúlt hetekben egyre érzékelhetőbbé vált a feszültség a McLaren és Jenson Button között: az istálló először azt jelentette ki, hogy a brit helye egyáltalán nem biztos a 2015-ös idényre, majd Ron Dennis szólította fel harcosabb versenyzésre a pilótát. Dennis szerint egy ilyen jól fizetett versenyzőnek akkor is a legjobb formáját kell hoznia, ha nem a leggyorsabb autót adják alá, újonc csapattársát, Kevin Magnussent pedig nagyobb fölénnyel kellene maga mögé utasítania.

Button erre reagálva úgy nyilatkozott, nem csak neki, hanem az egész csapatnak keményebben kellene dolgoznia, beleértve a menedzsmentet is. A brit tisztában van vele, hogy az év végén lejáró szerződését nem feltétlenül fogják meghosszabbítani, de szerinte ez sem jelentené automatikusan a pályafutása végét. „Nem a McLaren az egyetlen csapat a Forma-1-ben” – nyilatkozta a 34 éves Button, aki a 15. idényét teljesíti a Forma-1-ben.

Egyes források szerint a McLaren vezetősége sem nézte jó szemmel Dennis megjegyzéseit, a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget a nyilatkozatoknak. Szerinte a legjobb lenne kidobni azokat az újságokat, amelyben a McLaren-főnök szavai megjelentek.

Button aggódhat a jövője miatt Forrás: McLaren

„Úgy tudom, ugyanezt csinálta Ayrton Sennával” – utalt Neale arra, hogy Dennis a csapat történetének legeredményesebb versenyzőjét sem kímélte, ha nem volt elégedett a teljesítményével. „Biztos vagyok benne, hogy Kevin sem maradt ki belőle. Ha belehallgatnának a telefonbeszélgetéseinkbe, hallhatnák, hogy velem is napi szinten ezt csinálja.”

Neale nyilatkozata ellenére nyilvánvaló, hogy Button sorsa kérdéses a McLarennél, hiszen a hírek szerint a csapat jövőre egy sztárversenyzőt – Lewis Hamiltont, Fernando Alonsót vagy Sebastian Vettelt – szeretne leigazolni. A bizonytalan helyzetben Magnussen is aggódhat, hiszen a McLaren tavaly sem riadt vissza attól, hogy mindössze egy szezon után menessze a szerintük alulteljesítő Sergio Pérezt. Magnussen tisztában van vele, hogy könnyen a mexikói sorsára juthat, ha romlik a teljesítménye, ezért igyekszik mindent kihozni magából.

„A McLarennél mindenki tudja, hogy aki nem teljesít megfelelően, az nem érdemli meg a helyét” – nyilatkozta a dán újonc. „De szerintem ennek így is kell lennie."