Vágólapra másolva!
A Red Bull alaposan utánajár annak, hogy a montreali győzelmüket miért követte kiábrándítóan gyenge teljesítmény a hazai pályájukon. A Mercedes csapatfőnöke szerint riválisuk Ausztriában jobb eredményt érdemelt volna.

Két hét alatt nagyot fordult a világ a Red Bull-lal: azt követően, hogy a csapat Kanadában - a Mercedes problémáinak köszönhetően - megszerezte első idei győzelmét, hazai környezetben, az Osztrák Nagydíjon nagyon halványan szerepelt, és be kellett érnie a Daniel Ricciardo 8. helyéért járó 4 ponttal. Minden bizonnyal akkor sem szereztek volna sokkal többet, ha Sebastian Vettelt elkerüli a hajtáslánc megállását okozó elektronikai hiba a rajt után, ami miatt a német körhátrányba került, s végül be sem fejezte a futamot.

A címvédő istállót irányító Christian Horner mielőbb magyarázatot akar kapni a vergődésre. "Alapos elemzést kell végeznünk az okok kiderítésére. Idén ezen a hétvégén voltunk a legkevésbé ütőképesek" - idézte őt az Autosport. "Úgy vélem, nem sikerült a maximumot kihoznunk az autónkból a hétvégén. Nehezebbnek tűnt vezetni, mint a korábbi versenyeken."

"Ezen a pályán a motor áll a középpontban, de ez Montrealban is így volt, ahol sokkal versenyképesebbnek bizonyultunk. Ott kisebb leszorítóerőt használtunk, viszont Ausztriában ezt nem tehettük meg a (kanyargós) belső szektor miatt. Aztán egyszerűen ebben a kellemetlen helyzetben találtuk magunkat. Bosszantó, hogy már majdnem a szezon felénél járunk, és az összkép nem igazán javult Melbourne óta."

A Red Bull ausztriai küszködésének a Mercedesnél sem örültek Forrás: AFP

A Red Bull azonban így is a konstruktőri bajnokság 2. helyén áll, 45 ponttal megelőzve az őket követő Ferrarit. Az egyéni tabellán Ricciardo a harmadik, Vettel az ötödik pozíciót foglalja el.

Ausztriában külön fricska lehetett a címvédő csapatnak, hogy a Mercedes az ígéretét betartva kettős győzelmet aratott, képletesen megbosszulva, hogy a korábban Niki Lauda nevét viselő kanyart átkeresztelték a Red Bull Ring tulajdonosai. Lauda jelenleg ügyvezetői jogkör nélküli igazgató a Mercedesnél.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff udvariasan dicsérte a modernizált pályát, ugyanakkor tagadta, hogy csapatának elégtételt jelentett volna a riválisuk otthonában szerzett siker. "A Forma-1-nek hírverésre és kiélezett rivalizálásra van szüksége, de a Red Bull Ringen aratott győzelmünket nem érezzük különösen kielégítőnek" - mondta. "Őszintén meg kell mondanom, hogy egy csapat hazai versenyének nem lenne szabad így alakulnia. A Red Bull szép eredményt érdemelt volna, és az, ami velük történt, nem volt jó a Forma-1-nek."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!