Vágólapra másolva!
A hátránya 29 pontra duzzadt, de szerinte még elég verseny van hátra, hogy behozza a lemaradását. A Mercedesnek Kanada után Ausztriában is meggyűlt a baja a hűtéssel.

Miután Kanadában az ERS hibája miatt kiesett, Lewis Hamilton a vasárnapi Osztrák Nagydíjon is csak a 2. helyen ért célba csapattársa, Nico Rosberg mögött, így a hátránya az összetettben 29 pontra nőtt – ami azt jelenti, hogy a számára legjobb esetben is legfeljebb két verseny múlva veheti vissza a vezetést. Ráadásul a Red Bull Ringen saját magának köszönheti az eredményét, hiszen azért került a 9. rajtkockába, mert a Q3-ban mindkét körét elrontotta.

A világbajnoki esélyeit azonban még nem félti, hiszen 11 forduló hátra van, és az idényzárón az új szabályok szerint egyébként is a szokásos pontok dupláját osztják majd ki. „Örülök, hogy sikerült mentenem a menthetőt" – mondta Hamilton. „Az ember mindig tanul valamit, de ne felejtsük el, hogy sok pontot kiesésekkel vesztettem el."

„29 ponttal vagyok lemaradva, pedig nem fejeztem be annyi versenyt, mint szerettem volna. Még sok van hátra az évből. Sok pozitívumot is találok ebben a hétvégében. Nagyon gyors voltam. Ezt nem sikerült kihasználnom, de gondoskodni fogok róla, hogy a következő versenyen sikerüljön."

Hamilton nem tartja behozhatatlannak a 29 pontos hátrányt Forrás: Daimler

Hamilton az Osztrák Nagydíj alatt csaknem két másodpercet vesztett a bokszban, de nem gondolja, hogy emiatt bukta el a győzelmet. „Az egyik alkalommal a bal első kerekemmel volt valami gond, a másik esetben pedig túlcsúsztam" – ismerte el. „Ez összesen két másodpercembe került, ami nem kevés, de különben sem vettem volna át a vezetést."

A Mercedeseket hátráltatta, hogy vigyázniuk kellett a fékekre. A csapatfőnök, Toto Wolff elismerte, hogy a vasárnapi meleg váratlanul érte őket. „Ezúttal nagyon megizzadtunk a kettős győzelemért" – mondta. „Egyes fejleményekre nem számítottunk, ismét a hűtés terén. Ma megint küszködtünk a fékekkel – nem voltak elég hosszúak az egyenesek a lehűtésükhöz, és sokkal melegebb lett, ami meglepetésként ért minket. A Williams remekül teljesített, szerintem nekik nem voltak ilyen gondjaik."

A Mercedes arra viszont számított, hogy a Williams óvatos lesz a bokszstratégia terén. „Tulajdonképpen ezt vártuk, mert legutóbb, Montrealban is volt esélyük sok pontot szerezni, csak Felipe (Massa) belekeveredett egy balesetbe, Valtteri (Bottas) pedig a végén lelassult, ezért sejtettük, hogy valószínűleg nem ők fogják kezdeményezni a kiállásokat" – mondta Wolff az Autosportnak. „A Williams a jelenlegi helyzetében többet veszthet, mint nyerhet, ha agresszíven taktikázik."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!